Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία – Τεστ Παπ – Έλεγχος Προστάτη για τους μόνιμους κατοίκους Δάφνης- Υμηττού

 


Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» στα πλαίσια του προγράμματος του «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» σε συνεργασία με τον δήμο Δάφνης-Υμηττού ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων τού μαστού και του τραχήλου τής μήτρας στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τού προστάτη στους άνδρες οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος Ογκολογίας, οι κάτοικοι Δάφνης- Υμηττού θα έχουν τη δυνατότητα για τις ΔΩΡΕΑΝ αυτές εξετάσεις που σώζουν ζωές.

Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι : α) η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (και επιπλέον με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών), β) όλων των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με ψηφιακή μαστογραφία, και γ) η εξέταση όλων των ανδρών ηλικίας 40 έως 70 ετών με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού Τάσου Μπινίσκου και της Αντιδημάρχου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Γεωργίας Σκιαδοπούλου:
«Οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με την γραμματεία τού Ιδρύματος στα τηλέφωνα 210.3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κύριοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 15:00, με το εργαστήριο στο τηλέφωνο 210.3643723 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.»

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή τού προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία τού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, προκειμένου να γίνει αρτιότερα ο προγραμματισμός για κάθε προσφερόμενη υπηρεσία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια