Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δάφνη-Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ : Βανδαλισμός στο 1ο ΓΕΛ Υμηττού – Η ασφάλεια των υποδομών των σχολείων και των δημόσιων χώρων του Δήμου μας παραμένει ανοιχτή πληγή


Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δάφνη-Υμηττούς Πόλη Φωτεινή:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αρχή αντέδρασε για μία ακόμη φορά με ειρωνικά σχόλια και έντονα αλαζονικό ύφος στις ανησυχίες του Γιάννη Καλκατζίκου, προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Δάφνης.

Ο κ. Καλκατζίκος προσπάθησε να αναδείξει τις ανάγκες που έχει η κτηριακή υποδομή του σχολείου και να αντικρούσει όσα είχε υποστηρίξει σε προηγούμενο συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου μας περί εξαιρετικής λειτουργίας του 2ου Λυκείου, προσκομίζοντας στοιχεία τόσο από τις προφορικές, όσο και από τις γραπτές επικοινωνίες του, τόσο με τον Λυκειάρχη, όσο και με τον Σύλλογο.

Δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις στη συντήρηση του κτηρίου που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και των διδασκόντων και η Δημοτική Αρχή να απαντά πως όλα λειτουργούν στην εντέλεια και όλοι οι καταγγέλλοντες δεν ξέρουν τι λένε.

Έντονη κριτική, τόσο για την επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου και των Δημοτικών του Συμβούλων απέναντι στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Δάφνης, όσο και για την ασφάλεια των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργος Δαουλάρης.

«Δεν είναι δυνατόν να βρίσκετε χρήματα για κολωνάκια και να τα σπέρνετε σε κάθε γωνιά του Δήμου, αλλά να μη βρίσκετε χρήματα για να προστατευτούν οι σχολικές υποδομές από βανδαλισμούς, κλοπές και φθορές. Δεν θέλετε; Αδιαφορείτε; Πώς ακριβώς πιστεύετε ότι μπορούν να προστατευτούν αυτοί οι χώροι και ο εξοπλισμός τους; Παλιότερα υπήρχε ο θεσμός του επιστάτη του σχολείου και ασκείτο μια εποπτεία. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε και συνεχώς μιλάμε για καταστροφές στους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων», είπε χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο.

Δυστυχώς, δεν πέρασαν λίγες ημέρες από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και μία ακόμη καταστροφή, που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις, έφερε ξανά το θέμα της ασφάλειας των κτηριακών υποδομών των σχολείων μας. Ο επικεφαλής μας, Γιώργος Δαουλάρης, σε επικοινωνία του με τον Λυκειάρχη του 1ου ΓΕΛ Υμηττού, κ. Αθανάσιο Παππά, πληροφορήθηκε ότι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου και έβαλαν φωτιά σε στρώματα γυμναστικής. Ευτυχώς δεν υπήρχε πολύ εύφλεκτο υλικό που θα εξάπλωνε την εστία της φωτιάς και οι ζημιές περιορίστηκαν σε συγκεκριμένο σημείο. Σύμφωνα με τον Λυκειάρχη, η αντικατάσταση το 2014 των κεντρικών εισόδων με ελαφριές αλουμινένιες πόρτες δεν βοηθά στην προστασία των χώρων. Η Δημοτική Αρχή έχει υποσχεθεί επανειλημμένως ότι θα εγκαταστήσει καλύτερες πόρτες, αλλά έως σήμερα δεν έχει προχωρήσει κάτι, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς παραβιάσεις του σχολικού συγκροτήματος.

Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του Δήμου μας παρατηρεί αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν και αρκείται στο να κουνά το δάκτυλο σε όλους τους άλλους ασκώντας κριτική για τους βανδαλισμούς. Το θέμα της ασφάλειας των υποδομών των σχολείων μας όπως και όλων των δημόσιων χώρων παραμένει ανοικτή πληγή, την οποία εάν δεν αντιμετωπίσουμε με σοβαρό σχεδιασμό, απλά θα δίνουμε τη μία ανάθεση πίσω από την άλλη σε εργολάβους για να επισκευάζουν τις ζημιές και θα ευχόμαστε να μη συμβεί τίποτα χειρότερο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια