Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ρ. Δούρου Στο Κόκκινο: η Στρατηγική Μελέτη για το "Κυβερνητικό Πάρκο" στην ΠΥΡΚΑΛ δεν περιέχει την πιο σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση, από όσες έχουν προταθεί

Πατούλης όπως Μητσοτάκης για το “κυβερνητικό πάρκο” στην ΠΥΡΚΑΛ

Η Ρένα Δούρου στηλίτευσε την εμμονή της Διοίκησης Πατούλη να περάσει άρον άρον προπαραμονή πρωτοχρονιάς χωρίς ουσιαστική συζήτηση τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το “κυβερνητικό πάρκο” που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ΠΥΡΚΑΛ.
Εξήγησε ότι αυτή η Στρατηγική Μελέτη δεν περιέχει την πιο σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση, από όσες έχουν προταθεί. Πρόκειται για το πάγιο αίτημα δεκαετιών που στηρίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι της περιοχής. Την εναλλακτική λύση για τη δημιουργία πάρκου υψηλού πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. “Δεν πρόκειται για κάποια εμμονή της Δούρου ή της Δύναμης Ζωής. Είναι η λύση που έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 1990 με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του τότε Δήμου Υμηττού. Γιαυτό και δεν είναι τυχαίο ότι οι όλοι οι ενδιαφερόμενοι δήμοι έχουν τοποθετηθεί αρνητικά σχετικά με την προτεινόμενη ΣΜΠΕ”, είπε χαρακτηριστικά. “Η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν αλλεργία στη διαφάνεια, στο διάλογο, στη Δημοκρατία επιχειρούν να προωθήσουν το κυβερνητικό πάρκο στη ΠΥΡΚΑΛ αντί να σεβαστούν τις τοπικές κοινωνίες και τις διοικούσες παρατάξεις των δήμων της περιοχής που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

Θύμισε τέλος ότι η Δύναμη Ζωής με Επερώτηση που κατέθεσε, έχει θέσει σειρά κρίσιμων ερωτημάτων στη Διοίκηση. Όπως αν έχει ζητήσει προθεσμία από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να περιμένει την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής χωρίς να εκδώσει απόφαση πριν τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου. Αν θα παρέμβει πολιτικά στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητώντας την ανασύνταξη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, συνεξετάζοντας την εναλλακτική λύση για πάρκο υψηλού πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Και τέλος, αν θα εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και στον Προϋπολογισμό έτους 2023 τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για διαμόρφωση της ΠΥΡΚΑΛ σε πάρκο υψηλού πρασίνου και πολιτισμού.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια