Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Χριστούγεννα στην στολισμένη Αθήνα με δωρεάν εκδηλώσεις


Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε και πάλι, όλοι μαζί, κάτοικοι και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, τις γειτονιές, το κέντρο, τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης. Και αυτές τις γιορτές, η Αθήνα είναι πιο λαμπερή, πιο γιορτινή, πιο φωτεινή και πολύχρωμη από ποτέ! Στις γειτονιές της Αθήνας θα γίνουν πολλές δωρεάν εκδηλώσεις.

Σε όλη την πρωτεύουσα η ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής είναι διάχυτη στις γειτονιές και το κέντρο, με τον εντυπωσιακό στολισμό, τα χριστουγεννιάτικά δέντρα, τις κατασκευές, τα εορταστικά φωτάκια και τα πολύχρωμα λουλούδια που φυτεύτηκαν.


Οι πλατείες και οι δρόμοι στολίστηκαν, οι κολώνες των δρόμων ντύθηκαν.  Επίγεια και εναέρια φωτεινά και γιορτινά στολίδια: δεντράκια, αστέρια, φωτεινή βροχή, παραδοσιακά καραβάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και φωτεινά μπαλόνια κάνουν την πόλη μαγική, μέρα και νύχτα.


Συνολικά 120 χλμ., είναι τα led χριστουγεννιάτικα φώτα που δίνουν τον τόνο της γιορτής στις γειτονιές της πόλης. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές στολίζουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ 6.000 εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές και 60 χλμ. φωτοσωλήνων κάνουν την Αθήνα ακόμα πιο λαμπερή!

Παράλληλα, εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα αλεξανδρινά και πολύχρωμα κυκλάμινα φυτεύτηκαν στις πλατείες, τα άλση, τα πάρκα και τους δρόμους της πόλης, χαρίζοντας χρώμα, ομορφιά και ωραίες εικόνες! Από τα Πατήσια και την Αλεξάνδρας έως τα Πετράλωνα και την πλατεία Καραϊσκάκη το πράσινο, το κόκκινο και το ροζ  κυριαρχούν!


Αυτό είναι το πολύχρωμο, φωτεινό και λαμπερό σκηνικό για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές της πόλης: 38 μέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, 120+ δράσεις για όλη την οικογένεια, 30+ μουσικές παραστάσεις, Omonoia Christmas Market, πάρτι στην πλατεία Κοτζιά, στην Βαρβάκειο Αγορά και στη στοά του ξενοδοχείου Moxy, λαμπρή υποδοχή του Νέου Έτους στην πλατεία Συντάγματος με τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή.

Αυθεντικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους σε μια πόλη γεμάτη φως, λάμψη, χρώματα και μουσικές!

Στο κέντρο και στις γειτονιές, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84.

Δέκα Χριστουγεννιάτικα Χωριά στις γειτονιές της Αθήνας

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), μεταμορφώνει γειτονιές της Αθήνας σε εντυπωσιακά «χριστουγεννιάτικα χωριά» γεμάτα δράσεις και παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Φέτος, στον χάρτη προστίθενται τέσσερα ακόμη, με σκοπό να ενισχύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γκίκα, στις 17:30, θα εγκαινιαστούν τα Χριστουγεννιάτικα χωριά με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης.

Ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του, θα πλημμυρίσουν με γιορτινές μελωδίες τη λαμπερή χριστουγεννιάτικη βραδιά, η οποία θα περιλαμβάνει πολλά happenings και θα μαγέψει τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που θα ξανανιώσουν παιδιά.

Kατασκευές, κεράσματα, face-painting ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα σκορπίσουν παιδικά χαμόγελα.

Ακολουθώντας τον χάρτη του χωριού, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τη μαγική διαδρομή με τελικό προορισμό το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σε διάφορα καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα, τα οποία θα προσφέρουν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις

Παραστάσεις με μαριονέτες

Δύο διαδραστικές παραστάσεις με μαριονέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στα χριστουγεννιάτικα χωριά.  Η πρώτη είναι μία μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη σε κωμικά σκετς, από την ομάδα Baruti του Φραντζίσκο. Η δεύτερη παράσταση, η οποία εμπνέεται από τα νησιά του Αιγαίου και το Σείκιλο που είναι γνωστός για το αρχαιότερο παγκοσμίως σωζόμενο τραγούδι, έχει ως σκοπό τα παιδιά να μάθουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τη ζωή.

BubbleShow

Ένα φαντασμαγορικό σόου, γεμάτο μικρές, γιγάντιες και αμέτρητες μαγικές σαπουνόφουσκες, που πετάνε στον ουρανό με παρέα τους μια παραμυθένια μουσική, προσφέροντας χαρά, ενθουσιασμό και φυσικά… μαγεία.

Αφήγηση Παραμυθιών

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με ξωτικά, τάρανδους, νάνους και άλλα πολλά, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία των παιδιών, θα προάγουν την εξοικείωσή τους με τον πλούσιο ποιητικό λόγο και τους γλωσσικούς συμβολισμούς και θα τα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο, όπου όλα είναι δυνατά.

Παιχνίδια με το ξωτικό των Χριστουγέννων

Το ξωτικό των Χριστουγέννων περιμένει τα παιδιά για ατελείωτη διασκέδαση μέσα από ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσικοκινητικές δράσεις.

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών:

Καθημερινά: 11:30 – 14:00 & 15:00 – 20:00 | Σάββατο 31.12: 11:00 – 17:00

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος
Ένα πλούσιο και συναρπαστικό συναυλιακό πρόγραμμα με αγαπημένους καλλιτέχνες που με τις μουσικές τους θα ντύσουν μελωδικά τα πιο όμορφα Χριστούγεννα στην Αθήνα!

Αναλυτικό πρόγραμμα συναυλιών:

ΤΡΙΤΗ 20.12.2022

Σύνολο Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας | 11:00

Lou is |14:00

ENORASIS |18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 21.12.2022

Φωτεινά μουσικά Χριστούγεννα. Mε το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων | 11:00

The Peppers Beatles Tribute Band |14:00

Ευρυδίκη & Μύρωνας Στρατής | 18:00

ΠΕΜΠΤΗ 22.12.2022

Μιχάλης Καλκάνης | 11:00

Souled Out | 14:00

Stavento & Ήβη Αδάμου | 18:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23.12.2022

Χριστουγεννιάτικο γκαλά. Συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο, αγαπημένα μιούζικαλ και αποσπάσματα από γνωστές οπερέτες, σε μουσική επιμέλεια του Θοδωρή Λεμπέση, με τη φωνή της Μαρίας Κατριβέση | 11:00

Gumbo Ya Ya ft. Sugahspank! A Christmas Fiesta Southern Style | 14:00

1550 & Δημήτρης Σταρόβας | 18:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 24.12.2022

Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» | 11:00

VaniLa Swing | 14:00

Τα Χριστούγεννα του Elvis. Με τον Δώρο Δημοσθένους | 18:30

ΤΡΙΤΗ 27.12.2022

Jazz Octet Στρατιωτικής Μουσικής | 11:00

Alexandros Affolter Quintet | 14:00

Νίκος Πορτοκάλογλου. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης & οι Ευγενείς Αλήτες | 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28.12.2022

Athens Big Band  | 11:00

Ξένια Γαργάλη & Πλαστελίνη | 14:00

Ρένα Μόρφη | 18:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.12.2022

Υποδοχή του 2023 με τους Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή και μεταμεσονύχτια live με τους Bejeesus | 22:30

Συναυλίες από τον Αθήνα 9,84
Ο Αθήνα 984 την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 έχοντας στο πλευρό μας αγαπημένους φίλους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς που έρχονται να τραγουδήσουν ζωντανά και να γεμίσουν μουσική αυτές τις γιορτές!

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου μαζί μας θα είναι οι:

Katerine Duska και Leon of Athens, Μυρτώ Βασιλείου, Πάνος Βλάχος, Ησαΐας Ματιάμπα, Μιρέλα Πάχου, Αλεξάνδρα Σιετή και Μανώλης Φάμελλος.

Και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου οι:

Στάθης Δρογώσης, DELTA, Κίτρινα Ποδήλατα, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργος Rous , Φώτης Σιώτας και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Σας περιμένουμε, στις πλατείες της πόλης ή, εναλλακτικά στους 98. 3 FM, για να σας κεράσουμε τραγούδια και παρέα!

Καλλιτεχνική επιμέλεια συναυλιών: Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Κουλουτά»
Τα φετινά Χριστούγεννα, ο αγαπημένος στο αθηναϊκό κοινό Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» επέστρεψε ανακαινισμένος και φιλοξενεί μία σειρά μοναδικών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
19.30| «Τα δικά μας Χριστούγεννα»
Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο. Ένας ηθοποιός, δύο τραγουδιστές και πέντε μουσικοί παρουσιάζουν στοιχεία, ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων Ελληνικών και Κυπριακών πόλεων και χωριών. Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέσα από ευφάνταστα κείμενα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
19.30| «Βλογημένα Χριστούγεννα»
Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή αφηγηματική – μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια. «Το βλογημένο μαντρί», μια αφηγηματική διασκευή του διηγήματος του Φώτη Κόντογλου και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες της προφορικής παράδοσης διανθισμένες με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ΄ όλο τον κόσμο και παραδοσιακά καπλαντίσματα από τη Μικρά Ασία και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
19.30| «Όλιβερ Τουίστ» του Κάρολου Ντίκενς
Θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
20.30| «Στο φως των αστεριών»
Ένα μουσικό ταξίδι με τη Μαρία Σουλτάτου και τον πιανίστα Σάββα Ρακιντζάκη με γιορτινά και αγαπημένα τραγούδια.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
19.30|«Μικροί Κύριοι- Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της Φιλίας»
Παιδική θεατρική παράσταση. Η παράσταση προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
19.30| «Η γιορτή των παιδιών – Τα χαμόγελα των αγγέλων»
Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Λαϊκό Ελληνικό Θέατρο «Θέσπις». Με έμπνευση από το θεατρικό έργο «Η τσουκάλα με το χρυσάφι» του Λατίνου συγγραφέα Τίττου Μάκκιου Πλαύτου και τον Φιλάργυρο του Μολιέρου, το λαϊκό ελληνικό θέατρο Θέσπις και ο συγγραφέας και ηθοποιός Θάνος Ζήκας παρουσιάζουν μια κωμωδία καταστάσεων πλούσια σε συναισθήματα.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
20.30| Συναυλία «Οι θρύλοι της ελληνικής ροκ»
Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας και Νίκος Ζιώγαλας.

Πολυχώρος «Άνα και Μαρία Καλουτα» Δήμου Αθηναίων:
Τιμοκρέοντος 6Α , Αγ. Σώστης – Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9344131

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των χριστουγεννιάτικων των εκδηλώσεων, θα δείτε εδώ:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια