Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ- Τοποθέτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023

Ομιλία του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Δάφνη Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ»:

Απέναντι σε ένα κατ’ επίφαση τεχνικό πρόγραμμα, απέναντι στην αυθαιρεσία και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής η οποία εξελίσσεται επί 3 1⁄2 χρόνια, η θέση μας θα είναι η καταψήφισή του.

Η διοίκηση παρουσιάζει το τελευταίο τεχνικό πρόγραμμα της θητείας της, ένα ακόμα τεχνικό πρόγραμμα που είναι συνονθύλευμα έργων και μελετών, χωρίς να είναι ενταγμένο σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την πόλη και τις ανάγκες της. Ένα πρόγραμμα το οποίο συνέταξε η Δημοτική Αρχή, δήθεν με τη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία διάθεση για συμμετοχική διαδικασία και η όποια διαβούλευση πραγματοποιείται, γίνεται επειδή είναι τεχνικώς απαραίτητο για τη διαδικασία και για να παραπλανήσει τον κόσμο.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζεται αφορά μελέτες έργων, τα οποία όπως συμβαίνει στις πολυετείς θητείες σας θα είναι η χαρά των εργολάβων.

Ένα πρόγραμμα πιστό στις επιλογές των έργων σας όπως οι διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, οι κυβόλιθοι στους ασφαλτόδρομους, τα κολωνάκια που βρίσκονται παντού και σε αναμονή του μεγάλου έργου που υποσχεθήκατε για την κεντρική πλατεία της Δάφνης. Μιας περιοχής που αφήσατε να ρημάζει επί χρόνια, επί δεκαετίες και τώρα την ξεκινάτε όπως υπόσχεστε, λίγους μήνες πριν τις εκλογές και αυτό ακριβώς θα οριοθετήσει το τέλος της διοίκησής σας. Δεν είναι ούτε ανόητοι, ούτε χαζοί να υποθέσουν ότι όλο αυτό που θα υποστούν λίγους μήνες πριν τις εκλογές δεν γίνεται μόνο και μόνο για να ρίξετε στάχτη στα μάτια για όσα έχετε αφήσει να ρημάζουν επί χρόνια. Είναι πολλά τα εκατομμύρια και σίγουρα θα χαρείτε πολύ με τους εργολάβους σας. Για αυτό ας ευχηθούμε να μην γίνουν όλα κολωνάκια και κυβόλιθοι.

Πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα με προϋπολογιστικές εγγραφές έργων που θα οδηγεί σταθερά σε απευθείας αναθέσεις.

Με αυτό το πρόγραμμα θέλετε να παρουσιάσετε έργο υλοποίησης στη χρονιά των δημοτικών εκλογών. Και σε αυτή τη χρονιά δεν θα ορίσετε και αντιδήμαρχο Οικονομικών. Γιατί αυτό; Όσο λιγότεροι εμπλέκονται στα οικονομικά, τόσο καλύτερα μήπως;

Προφανές ήταν το καθήκον κάθε Δημοτικού Συμβούλου που σέβεται το δημόσιο χρήμα και πιστεύει στις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, του συμμετοχικού προγραμματισμού και των δημοκρατικών διαδικασιών, να μην δώσει θετική ψήφο σε αυτό το κατ’ επίφαση τεχνικό και κατ’ επίφαση πρόγραμμα, που παρουσιάζεται σήμερα για την τελευταία χρονιά αυτής της διοίκησης.

Δεν θα το ψηφίσουμε και θεωρώ πως αυτό θα πράξει στο σύνολό της η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό αναμένω να πράξουν και όσοι εκ της συμπολίτευσης ενημερώνουν στα καφενεία τους πολίτες πως δεν συμφωνούν με πολλά από τα έργα σας και σκέφτονται πλέον ξεχωριστή κάθοδο στις εκλογές που έρχονται.

Υπόσχεση δική μας, εφόσον θα είμαστε η διοίκηση που θα εκπροσωπήσει τον δήμο Δάφνης Υμηττού το 2024, είναι έργα που θα εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες της πόλης. Έργα που θα προχωρούν απρόσκοπτα με τον απαραίτητο συμμετοχικό σχεδιασμό και τον έλεγχο. Χωρίς τις πολυάριθμες απευθείας αναθέσεις, τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που νοθεύουν τους διαγωνισμούς και τις κατατμήσεις που διευκολύνουν την παράκαμψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Η δημοτική αρχή οφείλει για κάθε έργο να καταθέτει την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνέχεια να εγκρίνεται η σκοπιμότητα του έργου και να γίνεται η απαραίτητη συζήτηση και διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες. Η όλη διαδικασία πρέπει να εξοπλίζεται με τις αρχές νομιμότητας και διαφάνειας και τότε το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει.

Αυτό απαιτεί η νομοθεσία, το συμφέρον της πόλης και αυτό απαιτεί το χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Κάθε έργο που αφορά τους δημότες, θα πρέπει να παρουσιάζεται σε αυτούς, για να δίνει καθαρή εικόνα χρονοδιαγράμματος και να προστατεύει όσους οικονομικά θα πληγούν έως ότου αυτό ολοκληρωθεί.

Τέλος στους Πλίνθους ατάκτως ερριμμένους και στη συρραφή τίτλων έργων.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια