Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Τοποθέτηση της λαϊκής συσπειρωσης για το θεμα των δημοτικών τελών

Είναι ολοφάνερο πως για ακόμα μία χρονιά η δημοτική αρχή του Κου Μπινίσκου επιδιώκει να εισπράξει περισσότερα έσοδα από τους δημότες μέσω των Δημοτικών Τελών για να μπορεί να ανταπεξέρθει στις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου. Άλλωστε αυτή είναι και η κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ ( αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων) καθώς η κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για το κόστος μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Είναι γνωστό πως τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες τα έχουν ήδη προπληρώσει πολλαπλάσια μέσω της ληστρικής άμεσης και έμμεσης φορολόγησης. Όμως δεν επανέρχονται στους ίδιους, δηλαδή στο λαό μέσω υπηρεσιών αν και το 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα. Ο πακτωλός αυτός των χρημάτων προωθείται μέσω “αναπτυξιακών” νόμων, επιχορηγήσεων στους μεγάλους επιχειρηματίες,

Επίσης είναι γνωστό πως η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών τόσα χρόνια δεν έχει λύσει καμία από τις λειτουργίες τους δήμουΗ καθαριότητα χρόνο με χρόνο αντί να βελτιώνεται χειροτέρευε όπως και η ποιότητα των άλλων υπηρεσιών όπως πχ πρασίνου.

Αντιθέτως η ανταποδοτικότητα υπηρεσιών έχει γίνει το όχημα για τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, τη γιγάντωση των ελλείψεων προσωπικού, την αντικατάσταση μόνιμων με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, τη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η Δημοτική Αρχή κάθε χρόνο περηφανεύεται ότι ο συντελεστής των τελών είναι από τους χαμηλότερος σε σχέση με τους άλλους δήμους. Γεγονός αναληθής. Ο συντελεστής στην Δάφνη-Υμηττό είναι για τις οικίες 1,25 ενώ στον Δήμο Πάτρας με τις συνεχείς μειώσεις από το 2014 έχει πάει στο 1,08/τ.μ. σε πολλές περιοχές και μέχρι 0,73€/τ.μ. σε όλες τις υπόλοιπες δημοτικές/τοπικές κοινότητες.

Επίσης η Δημοτικής Αρχή αποκρύπτει πως από τους δημότες κάθε χρόνο εισπράττει όλο και περισσότερα. Πχ εάν δούμε τους πίνακες των εισηγήσεων των τριών τελευταίων ετών θα αντιληφθούμε τις αυξημένες εισπράξεις από τα τέλη οικιών. Άλλωστε εάν ακόμα ο συντελεστής υπολογισμού των δημοτικών τελών παραμένει ο ίδιος η μειωθεί στο ελάχιστο η φορολογία στο σύνολό της επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα της λαϊκής οικογενείας από την αύξηση των πρόσθετων τετραγωνικών μέτρων ακόμα και αποθηκών.

Και ενώ η δημοτική αρχή δεν μειώνει τους συντελεστές των Δημοτικών για τους κατοίκούς παρά το ότι η οικονομική τους κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει με μειώσεις μισθών, αναστολές συμβάσεων, απολύσεις, αναδουλειά, ακρίβεια και τη συνολικά αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύεται από την κυβέρνηση, ταυτόχρονα

έχει από του χαμηλότερους συντελεστές για τα καταστήματα των Τραπεζών, μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ, διάφορα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, στις διαφημίσεις παρότι όλοι τους έχουν ξεσκιστεί στα κέρδη.

Απαιτούμε .

  • Την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και του τέλους ταφής.
  • Άμεση χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών και την κατάργηση των μνημονιακών νόμων.
  • Την απόδοση κατ’ έτος το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των αναστολών προσλήψεων και διορισμών με τις κατ’ έτος πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου, της εκάστοτε Κυβέρνησης.
  • Ο δημοτικός φωτισμός να μην περιλαμβάνει ΦΠΑ. Να εντάσσεται στο τιμολόγιο των μεγάλων καταναλωτών και όχι στο οικιακό τιμολόγιο που είναι μέχρι σήμερα.
  • Χρηματοδότηση για τις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες για να μην πληρώσει ο λαός επαυξημένα τέλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα ως Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνούμε με κάθε μέτρο ελάφρυνσης των δημοτικών τελών που αφορά τους δημότες και ζητάμε άμεσα

  • Μείωση τελών για όλους τους κατοίκους
  • Πλήρη απαλλαγή τελών για άπορους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, Δικαιούχους ΚΕΑ, μακροχρόνια άνεργους, Χήρος – χήρα με τέκνα, Μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Αύξηση τελών για τα καταστήματα των Τραπεζών, στις μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ, στα διάφορα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, στις διαφημίσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια