Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πρωτοβουλία πολιτών για την αξιοποίηση της ΠΥΡ.ΚΑΛ με βάση την απόφαση της 22-3-2011 Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού

Κείμενο που συνέταξε πρωτοβουλία πολιτών για την ΠΥΡΚΑΛ:

  «Εμείς οι άνθρωποι που μένουμε και εργαζόμαστε στην περιοχή του Δήμου  Δάφνης-Υμηττού, νιώσαμε περήφανοι που ομόφωνα όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις μαζί με την Δημοτική Αρχή, ψήφισαν την απόφαση στις 22-3-2011 . Μια απόφαση  που προέβλεπε τη δημιουργία χώρων πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και υποδομών υγείας, μετά την αποχώρηση της ΠΥΡ.ΚΑΛ  και όλα αυτά σε έναν δήμο που διαθέτει ελάχιστους χώρους πρασίνου ,στερείται υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού αλλά και γενικώς ελεύθερους  χώρους για την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών του.

    Μετά την εξαγγελία της Κυβέρνησης στις 3 Απριλίου του 2021 για τη δημιουργία Κυβερνοπάρκου στον χώρο των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Αμυντικών Συστημάτων (ΠΥΡΚΑΛ) της Δημοτική Κοινότητα Υμηττού, περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή με δεδομένο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου του 2011 να αντιδράσει  προβάλλοντας τις ανάγκες του δήμου μας. Αντί αυτού όμως είδαμε τον  Δήμαρχο να πρωταγωνιστεί σε βίντεο  όπου σιωπηλά αποδεχόταν τις αποφάσεις της κυβέρνησης χωρίς να έχει πρωτύτερα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες.   

    Από  τότε  μέχρι και σήμερα,  ποτέ δεν κάλεσε τους φορείς του Δήμου να μιλήσουν μαζί του, δεν ζήτησε την συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων, δεν ήρθε σε επαφή με τους όμορους Δήμους για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που θα επισκιάσει τη ζωή όλων των κατοίκων των νοτίων προαστίων. Απεναντίας, προσέφερε χρόνο σε αυτούς που επιθυμούν την δημιουργία του Κυβερνοπάρκου για τους δικούς τους λόγους, αναιρώντας την απόφαση  που είχε λάβει η δική του παράταξη  στις 22-3-2011 και αγνοώντας τη βούληση των κατοίκων. 

     Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκάλεσε σύσσωμη  η αντιπολίτευση στις 12-9-2022, ο  Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η μελέτη που συντάχτηκε από ιδιωτικούς φορείς και έχει πλέον στα χέρια του έχει πολλά κενά. Είπε επίσης, ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από την Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, πάρα το ότι ο ίδιος το επιδίωκε και το επιθυμούσε. Μοναδικό του επιχείρημα ήταν η έλλειψη επαρκών οικονομικών πόρων για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός μεγάλου έργου από τον Δήμο. 

Τόσο οι Δημοτικές Παρατάξεις όσο και κάποιοι φορείς έδωσαν τεκμηριωμένες λύσεις που ο Δήμαρχος δεν  θέλησε να ερευνήσει όπως όφειλε να πράξει  για το καλό του τόπου μας.

      Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος δεν έδωσε απάντηση στα σοβαρά ερωτήματα που θα προκύψουν αν δημιουργηθεί το Κυβερνοπάρκο .

Τι θα γίνει με την περιβαλλοντική ρύπανση τόσο από τη μετακίνηση χιλιάδων  ανθρώπων όσο  και από τις διαμαρτυρίες και  τις πορείες οι οποίες συνήθως καταλήγουν με τη χρήση δακρυγόνων;

Τι θα γίνει με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών;

 Τι θα γίνει με την αύξηση των συντελεστών δόμησης; 

Επίσης το αποχετευτικό σύστημα μπορεί να σηκώσει τέτοια επιβάρυνση;


    Για  όλα τα παραπάνω καθώς και για το γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι σημαντικός για εμάς και πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, ξεκινάμε την συλλογή υπογραφών ζητώντας από τον κ. Δήμαρχο  και την παράταξή του να ανακαλέσει την απόφαση που πήραν μόνοι τους στις 12-9-2022,  στην οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντιώθηκε, μια απόφαση που καταδικάζει  όχι μόνο τη Δάφνη και τον Υμηττό και όλους εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό το δήμο αλλά γενικά των κατοίκων των  νοτίων προαστίων.

Σας ζητάμε να προχωρήσετε σε μια ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους, τους φορείς και τις Δημοτικές Παρατάξεις, αναλύοντας όλους τους παραμέτρους θετικούς ή αρνητικούς  που ενέχει αυτό το έργο.

Σας ζητάμε να  φανείτε συνεπής με τις αποφάσεις που είχε λάβει η δική σας Δημοτική αρχή με το ψήφισμα στις 23 Μαρτίου του 2011.

Σας ζητάμε να μην ξεπουλήσετε τα όνειρα τις ελπίδες αλλά και την υγεία όλων μας για κανένα μικροκομματικό σκοπό.»

Όποιος επιθυμεί να συνυπογράψει/συμβάλλει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Κωνσταντίνα Καντζιλιέρη (6979059832), η οποία συντονίζει την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια