Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ο άνθρωπος που από το βουλκανιζατέρ του στον Υμηττό, δίνει ξανά ζωή σε ποδήλατα άλλων δεκαετιών μιλά στην ΕΡΤ

 Ζωή σε παλιά και κατεστραμμένα ποδήλατα δίνει ο Μάριος Φωτόπουλος, ο «γιατρός» των ποδηλάτων, ο οποίος μιλά για αυτή την αγάπη του στην νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στις 10» από το βουλκανιζατέρ του στον Υμηττό.


Ο Μάριος, εδώ και μερικά χρόνια, παίρνει ποδήλατα που φαίνονται άχρηστα και τα αποκαθιστά, με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντάς τα ακριβώς στη μορφή που είχαν όταν βγήκαν από το εργοστάσιο. Όπως είπε και ο ίδιος ξεκίνησε να αποκαθιστά και να επισκευάζει ποδήλατα «από πολύ μικρή ηλικία» έχοντας ένα συνεργείο με τους φίλους του, το οποίο ονόμαζαν «το χρυσό γρανάζι», στο οποίο «μαζεύαμε ποδήλατα από τα σκουπίδια και τα κάναμε ανταλλακτικά ή φτιάχναμε ποδήλατα άλλων παιδιών» είπε.

Η χαρά του είναι μεγάλη ιδίως όταν βλέπει τον ενθουσιασμό στα μάτια των ανθρώπων που περιμένουν πως και πως να δουν το ποδήλατο τους σαν καινούργιο. Περιγράφοντας, μάλιστα και μια ιστορία από τις μέχρι τώρα αναπαλαιώσεις που έχει κάνει.


«Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν εκτός Αττικής από Εύβοια ο οποίος ήταν άρρωστος, έκανα πέντε περίπου μήνες για να τελειώσω την αναπαλαίωση και όταν ήρθε για να το παραλάβει και βλέπει το ποδήλατο, κάθεται το κοιτάει, χαμογελάει και μου λέει ξέρεις πόσο καιρό έχω να αισθανθώ καλά;».


Ο ίδιος μάλιστα εκτός από ποδήλατα, έχει αποκαταστήσει και το καρότσι της κόρης του το οποίο ήταν φτιαγμένο την δεκαετία του 60′ αλλά και το αυτοκίνητο του το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1978.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια