Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Βίντεο:Τα ΕΑΣ ρημάζουν και αδυνατούν να παραδώσουν παραγγελίες των Γενικών Επιτελείων! Γ.Σαράντης

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό ρημάζουν και η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει αδυναμία στην παράδοση παραγγελιών των Γενικών Επιτλείων!!! Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όπως συνολικά για την κρατική αμυντική βιομηχανία.

Την ίδια ώρα που υπουργοί πανηγυρίζουν για παραγγελίες που έχουν δώσει στο εξωτερικό και θα αποδώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις τουλάχιστον μετά από 3 έως 5 χρόνια, δεν δίνουν δεκάρα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία!

Ο γραματέας του Σωματείου Εργαζομένων στον Υμηττό περιγράφει την τραγική κατάσταση που η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί των εξοπλισμών.

Για το θέμα έχει τοποθετηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομέα Άμυνας:

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Υμηττού, για την επερχόμενη καταστροφή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και υλοποιεί με συνέπεια.


Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» στο χώρο του εργοστασίου των ΕΑΣ στον Υμηττό, χωρίς σχέδιο μετεγκατάστασης και ενίσχυσης των ΕΑΣ στον Υμηττού, επιβεβαιώνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση των ΕΑΣ.

Όπως μαθαίνουμε σήμερα η Διοίκηση των ΕΑΣ ενημέρωσε πως δεν μπορούν να παραδοθούν παραγγελίες στις Ένοπλες Δυνάμεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την ίδια την υπόσταση των ΕΑΣ.

Αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η απαξίωση και η ασφυξία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και η συνεχής μείωση της ελληνικής προστιθέμενης αξίας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει προχωρήσει σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα άνω των 14 δισ. ευρώ χωρίς συμμετοχή ελληνικών βιομηχανιών, δημόσιων και ιδιωτικών, την ενίσχυση της απασχόλησης στη χώρα μας, τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πως αγνοεί ότι οι ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού έχουν την τεχνογνωσία αλλά και την δυνατότητα είτε να αναλάβουν υποκατασκευαστικό έργο στα προγράμματα που τρέχουν, είτε να συμμετέχουν ως συμπαραγωγοί. Είναι αδιανόητο να μην συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις στα προγράμματα της εν συνεχεία υποστήριξης των οπλικών συστημάτων που προμηθεύονται ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία. Η ελληνική δημόσια και ιδιωτική αμυντική βιομηχανία είναι στρατηγικοί εταίροι για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η χώρα μας χρειάζεται ένα  εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την κάλυψη μεγάλου μέρους των εξοπλιστικών της αναγκών από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε να δημιουργούνται μικρότερες εξαρτήσεις από ξένες εταιρείες και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού και χαμηλότερο κόστος. Ένα σχέδιο που ταυτόχρονα θα δημιουργεί θέσεις εργασίας στη χώρα, και θα δίνει χώρο στις νέες τεχνολογίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί αλλά και δεν μπορεί να δρομολογήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης. Έχουμε ανάγκη μια προοδευτική διακυβέρνηση.  

Πηγή: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια