Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Τα φούμαρα του (πλασιέ) Σκέρτσου για την φθηνή κατοικία σε νέους, το «κόλπο γκρόσο» με το οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό (αλά Κεράνης) και την μετεγκατάσταση 9 υπουργείων και το «όραμα της μεγάλης κονόμας» του Ανδριόπουλου της Dimand!

 Οι φιλιππινέζες της διαπλοκής και των «νεονταβατζήδων» του real estate, το «παραμύθι» της φθηνής στέγης για φοιτητές και νέα ζευγάρια, τα 200 κτίρια στο κέντρο και οι ιλιγγιώδεις προϋπολογισμοί για μετεγκατάσταση και ανακαίνιση!


Δυστυχώς σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν θα αλλάξει! Μια ζωή τα συμφέροντα και οι νταραβεριτζήδες θα κάνουν κουμάντο και θα «δίνουν γραμμή» και οι πολιτικοί θα τους υπηρετούν μόνιμα ως Φιλιππινέζες!

Πέρα όμως από αυτή τη γενικόλογη τοποθέτηση πάμε σε κάτι πιο συγκεκριμένο, που αφορά το μεγαλειώδες – φαραωνικό σχέδιο Σκέρτσου, που μας το ξεφούρνισε πριν καμπόσους μήνες και μας το επανέλαβε το καλοκαίρι, γύρω στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αναφέρομαι φυσικά στο πρόγραμμα της δήθεν φθηνής κατοικίας για νέους, το μεγαλεπήβολο σχέδιο που έπεισαν τον Μητσοτάκη μέσα στον πανικό του να εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, βάσει του οποίου στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό θα μεταφερθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία και έτσι θα απελευθερωθούν χιλιάδες τετραγωνικά δημοσίων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φθηνής στέγης σε νέα ζευγάρια και φοιτητές!

Όπως από τότε είχαμε αποκαλύψει, επρόκειτο επί της ουσίας, για το «όραμα της μεγάλης κονόμας» του Δ. Ανδριοπούλου της Dinand, για τα συμφέροντα του οποίου ο (σοφός) Σκέρτσος (με το μπλοκάκι σαν τον Σημίτη και τον Βέλγο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Τροντ Σόλιντ) παίζει ρόλο πλασιέ!

Όταν ο Υπ. Επικρατείας δεν …κλαψουρίζει που τον έπιασαν οι κεραίες του Radar να τρώει σούσι στο πανάκριβο Nobu του Four Seasons (Αστέρας Βουλιαγμένης)!

Βεβαίως Σκέρτσος και Ανδριόπουλος δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Μόλις ο Σκέρτσος έκανε τις προαναγγελίες, αμέσως πετάχτηκε τυχαία, με παρέμβαση – συνέντευξη σε συγκεκριμένα media ο Ανδριόπουλος που «δήλωσε παρών» στο τεράστιο φοιτητικό σχέδιο νέων φθηνών κατοικιών της κυβέρνησης!

Όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε!

Και το χειρότερο είναι πως μας περνάνε για «Αμερικανάκια», ότι δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται!

Και μας πουλάνε το «ντηλάρισμα» και το «κόλπο γκρόσο» ως δήθεν κυβερνητική παροχή προς την κοινωνία, δηλαδή ζεστό χρήμα στις τσέπες των αρπακτικών του real estate και των μεγαλοεργολάβων!

Η παρωδία του ζητήματος ΠΥΡΚΑΛ! Από τον Κεράνη του Λαλιώτη στο σήμερα…

Πραγματικά τέτοια φούμαρα που υποκρύπτουν επιχειρηματικά συμφέροντα του real estate, των κατασκευών και της αστικής ανάπτυξης είχα χρόνια να ακούσω!

Για να είμαι ειλικρινής, από την εποχή του ιστορικού κτιρίου του Κεράνη, που ανακαινίσθηκε με του κόσμου τα εκατομμύρια από τις παραδοσιακές δυνάμεις των εργολάβων και του Μεγάρου Μουσικής υπό το πράσινο φως Λαλιώτη, για να μετεγκατασταθούν δήθεν οι υπηρεσίες του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν διασκορπισμένες σε 11 κτίρια!!!

Βεβαίως, όσο είδατε εσείς ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτήριο του Κεράνη, άλλο τόσο είδα κι εγώ!

Στις μέρες μας, ο …σοφός Σκέρτσος δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και …οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας!

Η μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων και τα 200 κτίρια 350.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας

Όχι, δεν θα επιστρέψουν με λεωφορεία και τρένα! Ούτε με επιδοτήσεις κατοικιών! Ούτε φυσικά με νέες θέσεις εργασίας!!!

Αλλά, διά μέσω της μετεγκατάστασης 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, το οποίο θα ανακαινισθεί, θα μετασχηματιστεί και θα είναι έτοιμο, (αφού κοστίσει ένα σκασμό εκατομμύρια που θα μπουν στις τσέπες των επιτήδειων) όπως και ο Κεράνης στο πρόσφατο παρελθόν, να δεχτεί την παρουσία 9 υπουργείων!

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή Σκέρτσο, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!!!

Τύφλα νάχει ο Priamos, τα XXX και το Pines στην Κηφισιά!

Τεράστιοι προϋπολογισμοί για ανακατασκευές, μετατροπές και μετεγκατάσταση
Εκ πρώτης, για να είμαι ειλικρινής, υπολογίζω τεράστιους προϋπολογισμούς ανακατασκευής και μετατροπής των υπουργείων σε σύγχρονες κατοικίες, φθηνές για νέους και κατάλληλες για μετεγκατάσταση τους στο κέντρο της Αθήνας.

Με αποτέλεσμα κάποιες εταιρίες του real estate που πρώτα μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους, αδειάζουν τα ταμεία της εταιρίας και μετά εκδίδουν ομολογιακά δάνεια, να τρίβουν τα χέρια από την γκράντε κονόμα που επίκειται!

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και κάτι άλλες σουπιές του real estate… Αλλά με αυτούς θα ενασχοληθούμε διεξοδικά μελλοντικώς…

Και οι προϋπολογισμοί εκτινάσσονται εάν προσθέσουμε την ανακαίνιση της ΠΥΡΚΑΛ και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης!

Φαραωνικά σχέδια, κομμένα και ραμμένα για τη Διαπλοκή και τα πλοκάμια της. Η νέα «επικίνδυνη φάρα» των «διανοουμένων» – νεονταβατζήδων του real estate

Επί του προκειμένου τώρα, είναι πραγματικά να απορείς για τις μεγαλοστομίες για έργα φαραωνικά, τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά ακόμη και εάν το κράτος καταφέρει να τα υλοποιήσει δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για τον λόγο που κατασκευάστηκαν!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Κεράνη, που αποτελεί απτό παράδειγμα διαπλοκής, συμφερόντων, επικίνδυνων και επιπόλαιων υπουργικών αποφάσεων και μόνους κερδισμένους τους εργολάβους, τους μεσάζοντες, τους νταραβεριτζήδες και τη …νέα φάρα που έχει ξεπηδήσει, τους νταβατζήδες του real estate!!!

Και ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω το …όραμα του Σοφού Σκέρτσου, λόγια του αέρα, μπουρδολογίες, φούμαρα, να μην κοστίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτέλεσμα, που θα καταλήξουν στις τσέπες των γνωστών – αγνώστων.


πηγή: radar.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια