Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη φωτεινή: Ενημέρωση για το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 30 Ιουνίου

Ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στις 30 Ιουνίου. 
Ήταν εμφανές, από τις όσο μπορούσε διακριτικές χειρονομίες και παραινέσεις του προς τους δημοτικούς  συμβούλους όπως και προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο Δήμαρχος προσπαθούσε να αποφύγει το χάος που δημιούργησε αυτός και η δημοτική του ομάδα στο προηγούμενο συμβούλιο από την υπεροψία, τις ειρωνείες και τις διακοπές στις τοποθετήσεις των επικεφαλής και συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η διαφοροποίηση των δύο αντιδημάρχων, θα τολμούσαμε να τις σχολιάσουμε με τάση δημαρχιακής διάθεσης. 

Ο ένας έκανε κριτική στο πόσο  υποτιμάται η εικόνα του Δήμου μας με την μη ορθή αναφορά του ονόματός του στις αφίσες και στην όλη επικοινωνία γενικότερα των παραστάσεων του θεάτρου βράχων Μελίνα Μερκούρη, κρίνοντας ουσιαστικά την ίδια τη διοίκηση του Δήμου της οποίας είναι έμμισθος αντιδήμαρχος, γενόμενος δηκτικός με τους εμπλεκομένους. 

Ο δεύτερος αντιδήμαρχος, με μακροσκελή τοποθέτησή του, μας εξήγησε ότι πρέπει να διαχωριστεί η περίοδος πριν και μετά απ’ αυτόν σε ότι αφορά τη συντήρηση των πάρκων και γενικά στις υπηρεσίες πρασίνου. Με λίγα λόγια, θέλησε να υπερτονίσει ότι από την ώρα που  ανέλαβε ο ίδιος, ο Δήμος πάει ρολόι!

Στο θέμα που αφορούσε στην εισαγωγή του Δήμου, εκ νέου στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εν λόγω φορέα και πόσο αξία έχει η συμμετοχή μας σε αυτόν, ξεχνώντας ότι ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δημάρχου και πολιτικού του μέντορα είχε υπερψηφίσει την πρόταση του δεύτερου για να αποχωρήσει ο Δήμος μας από τον σύνδεσμο! Οι ίδιοι άνθρωποι το 2015, είχαν ισχυριστεί ότι δεν προσφέρει τίποτα στο Δήμο μας η συμμετοχή μας στο σύνδεσμο και οι ίδιοι άνθρωποι είναι που τώρα ισχυρίζονται όσα φώναζε η τότε αντιπολίτευση, ότι δηλαδή η συμμετοχή μας στο φορέα αφορά πολιτική πράξη προστασίας του οικοσυστήματος του Υμηττού και δεν πρόκειται για μικροπολιτική λογική. Τότε ωρύονταν για το ποιος Δήμαρχος θα προεδρεύει σε αυτόν και πόσες τσάπες θα μας δίνουν για να συντηρούμε τα παρτέρια του δήμου… ακούστηκε και αυτό, τώρα το αποκαλούμε ξαφνικά προστασία του περιβάλλοντος. 

Τόσο ο πρώην Δήμαρχος Υμηττού Δημήτρης Αργιανάς, όσο και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου μας Γιώργος Δαουλάρης, καθώς και πολλοί εκ των  δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την θετική θέση τους για τη συμμετοχή στον φορέα. Θέση που είχαν και το 2015 όταν η διοίκηση Σταυριανουδάκη, με τον σημερινό Δήμαρχο στη θέση του συμβούλου τότε ψήφιζαν ασυνείδητα την έξοδό μας απ’ τον φορέα. 

Την αυστηρή κριτική των συμβούλων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν και τα θέματα που αφορούσαν στη συνέχιση του έργου της επέκτασης πεζοδρομίων σε νέες γειτονιές του Δήμου. Ο Γιώργος Δαουλάρης για ακόμη μια φορά ανέφερε ότι αυτά τα έργα που κοστίζουν πανάκριβα όπως εξελίσσονται και αντί να δίνουν ανάσα προκαλούν ασφυξία στις περιοχές που ολοκληρώνονται, αφού εξαφανίζουν θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα με τα χιλιάδες κολονάκια και τα πολλά εμπόδια δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον. 

Για μια ακόμη φορά, η διοίκηση με υπεροψία υπεραμύνθηκε της λογικής των έργων της, σε βαθμό που ανάγκασε τον πρώην Δήμαρχο Υμηττού Δημήτρη Αργιανά να σηκωθεί από τη θέση του και με το κινητό του να δείξει στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, αλλά και στον ίδιο το Δήμαρχο φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος από διάφορα  σημεία του Δήμου όπου τα προβλήματα από την υλοποίηση των έργων είναι απεριόριστα, αλλά συνεχίζουν να τα υπερασπίζονται με θέρμη. Το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης με τις τοποθετήσεις τους απάντησαν στη διοίκηση ότι τα δεκάδες εκατομμύρια που τόσο εύκολα αθροίζει στις αναφορές του ο Δήμαρχος, πέφτουν σαν βροχή στο απόλυτο κενό.  

3 χρόνια προστέθηκαν ως συνέχεια της διοίκησης του Μ. Σταυριανουδάκη, χρόνια χωρίς όραμα, χρόνια χαμένα και χωρίς προοπτική ανάπτυξης για τον Δήμο μας. Πραγματικά κρίμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια