Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Άγιος Δημήτριος: Θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Ασυρμάτου για τη δημιουργία ενός ενιαίου σύγχρονου πάρκου 78 στρεμμάτων και η κατασκευή του Κολυμβητηρίου


Σχεδόν 13 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν προς τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την μεγάλη ανάπλαση του Πάρκου Ελ. Βενιζέλου «Ασύρματος» και την κατασκευή κολυμβητηρίου.


Στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, εντάχθηκε το έργο µε τίτλο «Αστική αναζωογόνηση Δήµου Αγίου Δηµητρίου».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, “η χρηµατοδότηση του έργου, που αφορά στην “Ανάπλαση του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)” και στην “Κατασκευή κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου στα Ο.Τ. 2116 και 2117”, ανέρχεται στο ύψος των 12.400.000 €, πραγµατοποιείται µέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταµείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνοµολογείται µε δανειακή σύµβαση µεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών”.

Με τη χρηματοδότηση αυτή, κλείνει ένας κύκλος χρονοβόρων και έντονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπλαση της πόλης του Αγίου Δημητρίου,  σημειώνεται στην ίδια  ανακοίνωση.

Η έκταση του Ασυρμάτου τα τελευταία χρόνια παραχωρήθηκε στον δήμο του Αγίου Δημητρίου με την προοπτική να δημιουργηθούν εκεί εγκαταστάσεις και πάρκο περιπάτου για τη χρήση από τους κατοίκους του δήμου και των γύρω περιοχών για άθληση και αναψυχή, καθώς και βόλτα με τα κατοικίδια τους.

Το πάρκο του Ασυρμάτου θα είναι ένα έργο πνοής για τους κατοίκους της περιοχής, αφού ένα πάγιο αίτημά τους να δημιουργηθεί εκεί χώρος πρασίνου και περιπάτου θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για το δήμο του Αγίου Δημητρίου και η ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και τη ζωή όλων των κατοίκων εκεί και των γύρω δήμων.


Νέο Κολυμβητήριο

Τα οικόπεδα στα οποία πρόκειται να ανεγερθεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίου Δημητρίου, βρίσκονται ανάμεσα στις οδούς Ησαΐα Σαλώνων και Αναγεννήσεως, στον Ασύρματο, στα σύνορα με τους Δήμους Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια