Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Άρειος Πάγος: Στις 4 Μαΐου η εκδίκαση για την έκταση του Λόφου Κοπανά (Περιοχή Θεάτρων Βράχων) Κάλεσμα δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού στους πολίτες

 


Ενάντια στην απόφαση του Εφετείου, που εκχωρεί την έκταση του Λόφου Κοπανά (Θέατρο Βράχων) σε ιδιώτες, έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 9:30 το πρωί, πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης που έχουν καταθέσει οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού ενάντια στην απόφαση του Εφετείου που παραδίδει τη δημόσια έκταση του Λόφου Κοπανά (Θέατρο Βράχων) σε ιδιώτες.

Ο δικαστικός αγώνας των δύο δήμων έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο του Αρείου Πάγου και όπως τονίζεται εκ μέρους του Δήμου Βύρωνα, η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων (Λόφου Κοπανά) αποτελεί έναν ύψιστης σημασίας σκοπό για το Ελληνικό Δημόσιο και τις δύο δημοτικές αρχές.

Οι τοπικοί φορείς χαρακτηρίζουν κορυφαίο αγώνα την προστασία μιας καθαρά δημόσιας έκτασης, προκειμένου αυτή να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών.

«Όλοι γνωρίζουμε την αξία αυτής της περιοχής για την πόλη και τους δημότες, αλλά και την υπερτοπική της σημασία για τον πολιτισμό (με το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων»), τον αθλητισμό και την αναψυχή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα.


Η δημοτική αρχή Βύρωνα απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών την ερχόμενη Τετάρτη (4/5) και «να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή τους, για να μείνει ο Λόφος Κοπανά δημόσιος, υπηρετώντας το κοινό καλό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος».

Τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση του δήμου Βύρωνα, ακολούθησε παρόμοια ανακοίνωση και από τον δήμο Δάφνης Υμηττού, η οποία αναφέρει: 
"Ο αγώνας για τη διάσωση της περιοχής των Θεάτρων Βράχων συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο!

ΟΛΟΙ θα είμαστε εκεί!

Ένας δημόσιος χώρος, η περιοχή των θεάτρων Βράχων, ο λόφος Κοπανά, στον οποίο έχει παραχθεί για πολλά χρόνια πολιτισμός κι αθλητισμός, κινδυνεύει να βρεθεί στα χέρια ιδιωτών μετά την άδικη, κατά τη γνώμη μας, απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Αυτήν την απόφαση, που ζημιώνει όλους τους πολίτες της Αττικής, είχαμε χρέος, Ελληνικό Δημόσιο και Δημοτικές Αρχές Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα να αναιρέσουμε στον Άρειο Πάγο.

Την Τετάρτη, λοιπόν, 4 Μαΐου 2022 εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης με την ελπίδα να γυρίσει η υπόθεση πίσω στο Εφετείο και η περιοχή του Λόφου Κοπανά να περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο Δημόσιο, εκεί που ανήκει.

Είναι αποφασιστικής σημασίας οι πολίτες, για τον σκοπό αυτό, να δώσουν δυναμικό παρόν, διεκδικώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής.

Σας καλούμε να περαστείτε στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 και ώρα 9. 30 για να υψώσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, φωνή διαμαρτυρίας χάριν του δημοσίου συμφέροντος!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Γραφείο Δημάρχου

01.05.2022"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια