Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λουκέτο, υποκρισία και περιφρόνηση είναι το «σχέδιο» της κυβέρνησης για τα ΕΑΣ Υμηττού

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη των ΕΑΣ δεν φαίνεται να είναι θετικές και θα πρέπει κάποια στιγμή να το ομολογήσει. Είναι προτιμότερο από το να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους αλλά και την κοινή γνώμη.

Η κοροϊδία προκύπτει και από έγγραφα. Όπως  αυτό του υπουργείου Περιβάλλοντος  που αποτελεί εισηγητικό σημείωμα προς την πολιτική ηγεσία προκειμένου να εκδοθεί υπουργική απόφαση που να ορίζει ποια από τα κτίρια του εργοστασίου  των ΕΑΣ στον Υμηττό θα διατηρηθούν και ποια όχι. Αναφέρεται στην …μετεγκατάσταση των ΕΑΣ Υμηττού που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός χωρίς να πει βεβαίως…που θα μετεγκατασταθούν!

Το έγγραφο κοινοποιείτε προς ενημέρωση και έγκριση και στο ΔΣ των ΕΑΣ. Ήδη προσδιορίστηκε συνεδρίαση του ΔΣ για έγκριση.

Όμως το Δ.Σ. και η ΓΣΜ της εταιρίας δεν έχουν λάβει καμιά απόφαση για μετεγκατάσταση του εργοστασίου του Υμηττού πράξεις απολύτως επιβεβλημένες δεδομένου ότι αυτά είναι τα αρμόδια όργανα αποφάσεων σε μια ΑΕ.

Αυτό ισχύει ακόμα και αν μια ΑΕ είναι αμιγώς κρατική.

Βρισκόμαστε ενώπιον σχεδιασμού που αποκαλύπτονται σταδιακά τμήματά του όπως φάνηκε και με την πρόσφατη ψήφιση στην βουλή μόνο από την ΝΔ διάταξης που προβλέπει υπερ-οικοδόμηση και καθορίζει ότι το τίμημα από την απαλλοτρίωση του οικοπέδου θα προκύψει από τον μέσο όρο δυο εκτιμήσεων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία κλπ.

Σε όλον αυτό τον σχεδιασμό η ίδια η εταιρία είναι εκτός, δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι σχεδιάζεται πράγματι μετεγκατάσταση και όχι κλείσιμο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ στην βουλή για επικείμενες παραγγελίες προς τα ΕΑΣ ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ δείχνουν είτε άγνοια των κεντρικών σχεδιασμών, είτε είναι υποκριτικές αφού το κυριότερο μέρος αυτών των παραγγελιών παράγονται στον Υμηττό. Εκτός εάν τα ΕΑΣ πλέον γίνουν μεταπράτες…  

Πηγή: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια