Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού:Για τις εξελίξεις στο ζήτημα του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ


Με αιφνιδιαστική τροπολογία του Υπ. Περιβάλλοντος, που ενσωματώθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την ψήφιση του στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος…», η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε στις 30/11/2021 την μετατροπή του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ σε κυβερνητικό πάρκο, παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα με Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το χώρο, αξιοποιώντας και τους νόμους την προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ανάπλαση στην Αττική.

Η κυβέρνηση νομοθετεί το ξεπούλημα ενός τεράστιουφιλέτου γης που καλύπτει το 20% της περιοχής του Υμηττού στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναλάβουν την κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση του έργου με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση των μελλοντικών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα σχεδιάζει νέα πολυώροφα κτήρια σε μια πυκνοδομημένη περιοχή της Αττικής, διπλασιάζοντας τον συντελεστή δόμησης, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί κατά τις εξαγγελίες του ότι θα παρέμενε ανέγγιχτος.

Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι επικαλούνται τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για να κινηθούν με fasttrack διαδικασίες, την στιγμή που δεν βγάζουν μιλιά για την νομοθετική κατοχύρωση του λόφου ΚΟΠΑΝΑ ως ελεύθερου χώρου, όπως ο λαός έχει επιβάλει με τις διεκδικήσεις του.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν και στους εργαζόμενους των ΕΑΣ εφόσον δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εν λόγο τροπολογία, παρά μόνο για την άμεση απομάκρυνση του συνόλου των εγκαταστάσεων του χώρου, χωρίς να εξασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργία των ΕΑΣ, μιας κρατικής επιχείρησης με παραγωγικές δυνατότητες και λειτουργίες αναγκαίες για τους εργαζόμενους και την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Η Δημοτική Αρχή, χειροκροτητής της Κυβέρνησης, φέρει τεράστιες ευθύνες, συμφωνεί και βάζει πλάτη στο σχέδιο του Κυβερνητικού Πάρκου, όσο και αν κόπτεται ότι δεν γνώριζε τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, όσοι ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή έχουν πείρα από αντίστοιχα «εμβληματικά έργα» και τις επιπτώσεις επιφέρουν στην τσέπη και την καθημερινότητα τους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες.

Καλούμε το λαό του Υμηττού και της Δάφνης να δυναμώσει τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια για να αποδοθεί ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Χωρίς επιχειρηματική δράση, χωρίς ΣΔΙΤ, με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας για άθληση, αναψυχή, πράσινο, με εκπόνηση κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής μελέτης. Για την όποια μετεγκατάσταση να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια