Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανάκληση απόφασης συγχώνευσης τμημάτων σε σχολείο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού - Ομόφωνο σχετικό ψήφισμα Δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού

Λίγη ώρα πριν την έκδοσης ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού, σύμφωνα με ενημέρωση του Διευθυντή εκπαίδευσης προς την Ένωση Συλλόγων γονέων Δάφνης-Υμηττού και την πρόεδρο της Ένωσης κα Χριστινάκη Όλγα, το υπουργείο παιδείας υπαναχώρησε, αποφασίζοντας τελικά  τα τρία τμήματα της Β Τάξης του 3ου Λυκείου Δάφνης, που συγχωνεύτηκαν σε δύο, ότι από αύριο θα επαναλειτουργήσουν ως τρία! 

Δείτε εδώ το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, με αφορμή την συγχώνευση τμημάτων της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Δάφνης από τρία τμήματα 18 και 19 μαθητών/τριών σε δύο ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 3 τμήματα 27 και 28 μαθητών/τριών, δηλώνει την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις τμημάτων τάξεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, με προφανή σκοπό την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού των σχολικών μονάδων. 

 Ζητεί την ανάκληση της απόφασης της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για το 3ο ΓΕΛ Δάφνης αλλά και συνολικά αντίστοιχων αποφάσεων για άλλες σχολικές μονάδες. 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, με το ψήφισμα αυτό, που κοινοποιεί αρμοδίως, εκφράζει την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές.»

Τέλος ακολούθησε, σχετική ανάρτηση και από το γραφείο  δημάρχου Δάφνης-Υμηττού:

«Μόλις λάβαμε επίσημη ενημέρωση από το Δ/ντή της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας ότι η συγχώνευση των τμημάτων της Β΄ τάξης του 3ου Ενιαίου Λυκείου Δάφνης, θα ανακληθεί άμεσα.

Οι πιέσεις και η καθολική αντίδραση που υπήρξε τόσο από τη Διοίκηση του Δήμου όσο και από την Εκπαιδευτική Κοινότητα (καθηγητές, μαθητές, γονείς) οδήγησαν την επανεξέταση του ζητήματος όπου έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γραφείο Δημάρχου
26.10.2021»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια