Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Στους γονείς της 31χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους, σύμφωνα με διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθήνας.

Στην οικογένεια της 31χρονης που δολοφονήθηκε στη Δάφνη από τα χέρια του συζύγου της, τον περασμένο Ιούλιο, ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους, σύμφωνα με διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθήνας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμός. 481/2021 διάταξη, στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι η διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του παιδιού και για το λόγο αυτό η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών κατέληξε στο ότι “οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου”.

Παράλληλα, διαπιστώνεται η αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλο του, ενώ για την απόφαση συνυπολογίστηκαν και τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι το παιδί από την ημέρα του εγκλήματος και μετά, διέμενε με τους γονείς της μητέρας του, ενώ πλέον οι παππούδες του αγοριού θα πρέπει τις επόμενες 30 ημέρες, να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας, δηλώνει σχετικά: «η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας ...βρήκε σύμμαχο την ορθή διάταξη της κας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια