Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Νέες αντικειμενικές αξίες - Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τις νέες αντικειμενικές αξίεςΑνακοίνωση για τις νέες αντικειμενικές αξίες

Οι νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοίνωσε προσφάτως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φέρουν ατόφια την σφραγίδα της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Αυξήσεις κατά μέσο όρο 19,5% για το 55% των ζωνών στο σύνολο της Επικράτειας και πολύ μεγαλύτερες σε επιμέρους περιοχές, ανάμεσά τους και σε πολλούς δήμους της Ανατολικής Αθήνας με κραυγαλέες τις περιπτώσεις στους δήμους Βύρωνα, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Υμηττού και Καισαριανής.

Είναι προφανές ότι η αύξηση των αντικειμενικών τιμών - που κινείται στο πνεύμα της έκθεσης Πισαρίδη - θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα για τα μικρομεσαία και λαϊκά νοικοκυριά τα οποία θα υποστούν επιπλέον επιβαρύνσεις. Οι επιβαρύνσεις αυτές, που συνιστούν επίθεση στα εισοδήματα των μικρομεσαίων, δεν θα φανούν μόνο από τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ αλλά και από άλλους είκοσι φόρους που επηρεάζονται άμεσα, όπως πχ ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, τα δημοτικά τέλη, το κόστος μεταγραφής ακινήτων στα Υποθηκοφυλακεία.

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις επιλογές της διευκολύνει και ελαφρύνει τους μεγαλοϊδιοκτήτες-εκλογικούς πελάτες της υποχρεώνοντας τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν το μάρμαρο της πολιτικής της. Άλλωστε και η τελευταία παρέμβαση της κυβέρνησης στον ΕΝΦΙΑ έδειξε ότι κυρίαρχο μέλημά της είναι η ελάφρυνση των μεγάλων ιδιοκτησιών και των υψηλών εισοδημάτων. Επιπλέον, εάν η αύξηση των αντικειμενικών αξιών συνοδευτεί από κατάργηση μέρους του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, όπως διαρρέουν αρμόδιες πηγές, αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, της Δυτικής και Ανατολικής Αθήνας, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, θα πληρώσουν για την κατάργηση αυτού του φόρου που αφορά τις πλούσιες κατοικίες.

Απαιτείται αφύπνιση και εγρήγορση όλων απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές μιας ανάλγητης κυβέρνησης που μέριμνά της είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών.

Η Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια