Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.

Ομόφωνα υιοθετήθηκε χθες 28/4 ψήφισμα της Δύναμης Ζωής για την προστασία του Θεάτρου Βράχων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο πλευρό των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού

Ομόφωνα υιοθετήθηκε χθες (28/4) από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Ψήφισμα της Δύναμης Ζωής για τη στήριξη του αιτήματος των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις στο Θέατρο Βράχων πνεύμονας αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού δημόσιες στις πόλεις τους.

Στο Ψήφισμα τονίζεται ότι πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία κατοχυρώνει τον χώρο του Θεάτρου Βράχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, ζημιώνοντας το Ελληνικό δημόσιο, τους Δήμους, τους πολίτες και τους χρήστες των χώρων, μετά από δεκαετίες λειτουργίας σε όφελος όλων.

Ένας χώρος με δύο υπέροχα θέατρα το «Μελίνα Μερκούρη» και το «Άννα Συνοδινού», με ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ, ένας χώρος που διεκδικήθηκε μαχητικά από τον λαό των Δήμων την δεκαετία του ’80 για να γίνουν γήπεδα. Αυτά έως σήμερα φιλοξενούν ομάδες παιδιών, εφήβων, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, προπονήσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας, τα Παμβυρώνεια, αγώνες όλων των σχολείων, θεσμούς δεκαετιών.

Στο κείμενο εκφράζεται η έντονη ανησυχία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δικαστική εξέλιξη καθώς και η απόφασή του να τεθεί στο πλευρό των δύο Δήμων και του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου ο χώρος να συνεχίσει να είναι δημόσιος, ένας υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου, αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο, υπόδειγμα ελεύθερου χώρου αναγκαίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και της Αττικής.

Περίληψη απόφασης 90/2021 Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής:

ΘΕΜΑ 1ο Ε.Η.Δ.: Ψήφισμα για τη στήριξη του αιτήματος των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις στο Θέατρο Βράχων πνεύμονας αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού στις πόλεις τους. Περίληψη απόφασης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:
«Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία κατοχυρώνει τον χώρο του Θεάτρου Βράχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων (Λόφος Κοπανά) σε ιδιώτες.
Το 2003 και 2005 κατατέθηκαν οι πρώτες αγωγές από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, με τίτλους κτήσης από την Οθωμανική περίοδο.
Το 2016 υπήρξε απόφαση πρώτου βαθμού, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Το 2017 ασκήθηκε έφεση και το 2020 το Εφετείο αποφάσισε την αναγνώριση ιδιοκτησιών σε έκταση 108 στρεμμάτων, ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση.
Με την συγκεκριμένη απόφαση ζημιώνεται το Ελληνικό δημόσιο, οι Δήμοι, οι πολίτες και οι χρήστες των χώρων, μετά από δεκαετίες λειτουργίας σε όφελος όλων.
Ένας χώρος με δύο υπέροχα θέατρα το «Μελίνα Μερκούρη» και το «Άννα Συνοδινού», με ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ, ένας χώρος που διεκδικήθηκε μαχητικά από τον λαό των Δήμων την δεκαετία του '80 για να γίνουν γήπδα.
Αυτά έως σήμερα φιλοξενούν ομάδες παιδιών, εφήβων, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, προπονήσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας, τα Παμβυρώνεια, αγώνες όλων των σχολείων, θεσμούς δεκαετιών.
Οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού μαζί με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καταθέτουν αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου στον Άρειο Πάγο.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ως το μεγαλύτερο Αυτοδιοικητικό όργανο της χώρας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για αυτή την εξέλιξη.
Ζητάει από την Κυβέρνηση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκτάσεις να παραμείνουν στο Δημόσιο.
Τίθεται στο πλευρό των Δήμων και του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου ο χώρος να συνεχίσει να είναι ένας υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου, αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο, υπόδειγμα ελεύθερου χώρου αναγκαίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.