Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ΠΥΡΚΑΛ την Πέμπτη 22-4-2021

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του Συνδικάτου μας έξω από την πύλη των Ε.Α.Σ Υμηττού και πορεία στους γύρω δήμους Πέμπτη 22-4-2021 και ώρα 6.30μμ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η Διοίκηση των Ε.Α.Σ «αδειάζει» το εργοστάσιο του Υμηττού από εργαζομένους. Από τη μια στέλνει μαζικά εργαζόμενους σε άλλες εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στη Μάνδρα, χωρίς δικαίωμα επιλογής και από την άλλη υποδεικνύει την επιλογή της κινητικότητας φωτογραφίζοντας την επόμενη μέρα, η οποία περιλαμβάνει τεράστια ανασφάλεια χωρίς αντικείμενο εργασίας, τόσο για τους υφιστάμενους ελάχιστους εργαζομένους όσο και για τους εργολαβικούς συναδέλφους, αφού κανείς πλέον δεν πιστεύει τα παραμύθια της κυβέρνησης, της διοίκησης και των κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ. Υμηττού-Μάνδρας-Λαυρίου
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ν.Β. Ελλάδος είναι στο πλευρό σας. Κατανοεί την τεράστια απογοήτευση και πίκρα από τις εξελίξεις όπου μετά από 25 και πλέον χρόνια, μια ζωή ολόκληρη, να βλέπεις την διοίκηση, τα διευθυντικά στελέχη, να σε πετάνε έξω από το εργοστάσιο που εργάζεσαι, προκειμένου να διευκολύνουν τις διαδικασίες κλεισίματος, να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Φυσικά όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού η σταθερή απαξίωση, ο παραγωγικός μαρασμός ήταν επιλογή όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής.

Εξαφανίσανε 2.500 θέσεις εργασίας, διαλύουν, απαξιώνουν χρόνια τώρα μια κρατική εταιρεία, που είναι αναγκαία για την αμυντική ικανότητα της χώρας, λόγω των τεράστιων συμφερόντων των μονοπωλίων του κλάδου, των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ως Συνδικάτο Μετάλλου σταθερά καταγγέλλαμε, προειδοποιούσαμε, πολλά χρόνια πριν για αυτήν την εξέλιξη, αλλά οι πλειοψηφίες των σωματείων, ήταν και είναι στηρίγματα των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών. Ούτε και τώρα οι πλειοψηφίες των σωματείων δεν παίρνουν αποφάσεις αγωνιστικών διεκδικήσεων, διαδηλώσεων ,συγκεντρώσεων, των εργαζόμενων σε πλατείες και υπουργεία, απέναντι στην διοίκηση, για να αναδείξουν το έγκλημα απέναντι στην αμυντική βιομηχανία, τόσο στο λαό της περιοχής όσο και συνολικότερα.

Με επιστολόχαρτα και με καλέσματα για διαβουλεύσεις όχι μόνο δεν κερδίζεις μάχες αλλά αντιθέτως συμβάλλεις στη παθητικοποιήση των εργαζόμενων, οι οποίοι αντί να ενημερώνονται και να αποφασίζουν για το πως θα αντιπαλέψουν τη κατάσταση αυτή βγαίνοντας στη πρώτη γραμμή, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός συμβάλλει στην λογική της ανάθεσης αφήνοντας τους εργαζομένους να παρακολουθούν ως θεατές τα τεκταινόμενα, που αφορούν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους.

Σήμερα μάλιστα που η επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών παίρνει ακόμα πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, με το αντεργατικό έκτρωμα που έρχεται σε λίγες βδομάδες, με καθιέρωση της 10ωρης εργασίας, με προσπάθεια παραπέρα ποινικοποίησης των αγώνων με φακέλωμα όσων διαδηλώνουν, με νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, κ.α.


Συνάδελφοι


Μόλις 2 βδομάδες μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης από τον χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΕΑΣ στο Λαύριο και συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες, η διοίκηση υμνώντας τα υψηλά προσόντα των εργαζομένων των ΕΑΣ συνεχίζει να τους στέλνει κατά δεκάδες σε άλλους χώρους των ΕΑΣ να κάνουν εργασίες άσχετες με τις ειδικότητες τους. Αυτή είναι η αναβάθμιση;


Είναι τώρα η ώρα των εργαζομένων των ΕΑΣ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες κάνοντας στην άκρη αυτούς τους συνδικαλιστές που είτε δε μπορούν είτε δε θέλουν να συμβάλλουν στον αγώνα για να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τον υφιστάμενο εξοπλισμό. Ώστε η μετέγκατασταση να πάρει ουσιαστικό περιεχόμενο και να μην είναι μια κούφια λέξη.



Είναι τώρα η ώρα να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι τόσο του κλάδου όσο και της περιοχής, για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στην πορεία συρρίκνωσης της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας. Όταν οι Νατοϊκοί «σύμμαχοι» αλληλοεξοπλίζονται για νέο γύρο συγκρούσεων, είναι εγκληματικό η άμυνα της χώρας να μην υφίσταται, να εξαρτάται από τους νατοϊκούς δολοφόνους.


Είναι τώρα η ώρα να παρθούν αποφάσεις για συγκεντρώσεις για να εκφραστεί η αντίθεση μας στα σχέδια κλεισίματος, αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου. Τώρα να πάρουμε αποφάσεις για να καλέσουμε τα συνδικάτα της Αθήνας τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας. Αγώνας για να υπάρχει αύριο Αμυντική βιομηχανία, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματά μας. Να σταματήσει ο λαός μας, όλοι μας να πληρώνουμε μια ζωή τον λογαριασμό των εξοπλιστικών που είναι για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και όχι για την αμυντική ικανότητα της χώρας .


Ο χώρος των ΕΑΣ στον Υμηττό να περάσει εξ ‘ολοκλήρου στη διάθεση του λαού ως ανοιχτό πάρκο για την αναψυχή του και όχι για τα υπουργεία της κυβέρνησης όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των ΕΑΣ. Όλοι στην συγκέντρωση τη Πέμπτη 22/04 στην πύλη των ΕΑΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια