Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ: Έλλειψη ενημέρωσης για την απαλλαγή των τοπικών επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη



Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφέρει ότι ο δήμος οφείλει να ενημερώσει τους τοπικούς επιχειρηματίες για τη διαδικασία Αίτησης Απαλλαγής Δ.Τ. & Μείωσης Τέλους Κοινόχρηστων Χώρων.

Το μόνο κανάλι επίσημης ενημέρωσης που έχει ο δημότης αυτή τη στιγμή και ειδικά στις ημέρες των περιοριστικών μέτρων κίνησης που ζούμε, είναι η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου.

Δεν θα σχολιάσουμε πόσο παρωχημένη είναι σε σχεδιασμό και πόσο μη φιλική στη χρήση της, ούτε το ότι αντί να εκφράζει το σύνολο των λειτουργιών του δήμου, και σε αυτές ανήκει και η εκπροσώπηση κάθε εκλεγμένης δημοτικής παράταξης, αποτελεί την επικοινωνιακή σελίδα ανακοινώσεων του Δημάρχου και των εκπροσώπων του.

Ακόμα και αυτό που κάνουν γίνεται τόσο άσχημα που ούτε στον ίδιο, ούτε στον πολιτικό συνεταιρισμό του προσφέρει κάτι.

Σήμερα το θέμα μας είναι ότι ενώ υπάρχουν μια σειρά από ανακοινώσεις του δήμαρχου για τις παγκόσμιες ημέρες και ανακοινώσεις για το πως θα πληρώνουν όσοι οφείλουν στο δήμο, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σε ένα εμφανές σημείο που και πως μπορεί ένας σκληρά δοκιμαζόμενος τοπικός επιχειρηματίας να μάθει ότι:

▷ Η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, δόθηκε στους δήμους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19, μπορούν να αιτηθούν πλέον ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο Δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Για μια ακόμη φορά ενημερώνουμε ως δημοτική παράταξη ότι η ΚΕΔΕ, το όργανο που εκπροσωπεί τους δήμους της χώρας, στην 1σελίδα του διαδικτυακού της τόπου, έχει αναρτήσει ειδικό banner στο οποίο κάθε ενδιαφερόμενος πατώντας μπορεί σε μια σχεδιασμένη αναφορά να μάθει για το θέμα.

Κε Αναστάσιε Μπινίσκο, εκτός από το να πληρώνουμε ως δημότες 6.000 ευρώ σε ηχητικές εγκαταστάσεις με αφορμή το στολισμό των εορτών των Χριστουγέννων, όπου για 30 και πλέον ημέρες ανά 15 λεπτο εκφωνούσαν το όνομά σας, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με θέματα που να έχουν ουσία και κυρίως να στηρίζουν τους δημότες;

▷ ενημέρωση για ηλεκτρονική αίτηση για την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο Δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Στο τέλος της αναφοράς της ΚΕΔΕ υπάρχει η σημείωση:

Για απορίες ή ερωτήσεις πολιτών παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο Δήμο που αφορά την αίτησή σας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον από τους τοπικούς επιχειρηματίες, όσοι έχουν επικοινωνήσει ή επικοινωνήσουν, ποια πληροφορία λαμβάνουν από το δικό μας Δήμο;

Το σχετικό link: https://dt.govapp.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια