Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου: Δε θα προχωρήσει η μετατροπή του Κέντρου Υγείας Υμηττού σε εμβολιαστικο κέντρο από τις 5 Φεβρουαρίου

 

Για ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια της 1η τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση των μαθητευόμενων μάγων δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για το τι θα γίνει με τις υπηρεσίες υγείας που λαμβάνουν οι πολίτες από τη συγκεκριμένη δομή έως και σήμερα, για τη περίοδο που θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τους, το Κέντρο Υγείας Υμηττού από τις 5 Φεβρουαρίου 2021 θα λειτουργούσε ως εμβολιαστικό κέντρο και μόνο, στα πλαίσια των δράσεων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Με αυτό τον τρόπο για περισσότερο από έναν χρόνο οι κάτοικοι του Υμηττού θα ήταν αναγκασμένοι, εφόσον τελικά αυτό συμβεί, να αναζητήσουν σε αλλά Κέντρα Υγείας γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών τους. 

Με δεδομένο ότι ο Δήμος μας δε διαθέτει δημοτική συγκοινωνία, ούτε συνδέεται μέσω δημόσιας συγκοινωνίας με γειτονικά Κέντρα Υγείας, εύκολα αντιλαμβανόμαστε όλοι τι ταλαιπωρία θα ήταν αυτό για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού.

Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στη πόλη μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χωρίς δεύτερη σκέψη σταματάμε, για μεγάλη χρονική περίοδο, υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, επηρεάζοντας δραματικά την καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου μας.

Έχοντας νωπή τη καταγεγραμμένη απουσία των ΕΛΤΑ Υμηττού και την ανικανότητα των χειρισμών  της «νέας» διοίκησης των 18 ετών του Δήμου Δάφνης Υμηττού, φοβόμαστε ότι με μια τέτοια ενέργεια ανοίγει η πόρτα για το οριστικό κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Υμηττού.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή», κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από τις δικές της δυνάμεις ώστε να αποφύγουμε μια ακόμη απώλεια σοβαρών υπηρεσιών για τους δημότες. Ενημερώνουμε και διεκδικούμε από κάθε φορέα και υπεύθυνο ώστε, όχι μόνο να παραμείνει το Κέντρο Υγείας στον Υμηττό, αλλά και να στελεχωθεί και με επιπλέον ειδικότητες ιατρών, εξυπηρετώντας περισσότερους κατοίκους του δήμου μας. 

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος της διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού, σε προφορική επικοινωνία του, μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για μετατροπή του Κέντρο Υγείας Υμηττού σε εμβολιαστικό κέντρο και η λειτουργεία του θα παραμείνει ως έχει.

Δεν δόθηκε καμία επιπλέον ενημέρωση εάν το εμβολιαστικό κέντρο, μετά τις πιέσεις όλων μας, θα γίνει σε άλλο σημείο του δήμου ή αναβάλλεται η δημιουργία του στον Δήμο μας, ενδεχομένως από εξελίξεις που μπορεί να αφορούν τις παραδόσεις εμβολίων στη χώρα και έτσι οι αποφάσεις για μεγαλύτερο αριθμό εμβολιαστικών κέντρων να μετατίθενται έως ότου αυξηθούν οι ποσότητες εμβολίων σε εθνικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή» θα παρακολουθεί το θέμα, συμβάλλοντας και προτρέποντας τη διοίκηση για τις όσο το δυνατόν σωστότερες αποφάσεις και υλοποιήσεις για τις υπηρεσίες υγείας προς όφελος των δημοτών μας ειδικά, σε αυτές τις τόσο κρίσιμες και δύσκολες περιόδους με τα περιοριστικά μέτρα κίνησης σε εξέλιξη και που η περίθαλψη των εκτός Covid-19 νοσημάτων φαίνεται ότι περνά σε δεύτερη μοίρα και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συμβαίνει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.