Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Υμηττού στην ΠΥΡΚΑΛ



Επαναλειτουργεί η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Υμηττού του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), με την ειδικότητα Τεχνίτες Εργαλειομηχανών από τον Μάιο του 2020, μετά την απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού για ανάκληση της αναστολής λειτουργίας της, που ίσχυε από το 2017. Με την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο του 2020 εγγράφηκαν τριάντα τέσσερεις (34) μαθητές στην Α΄ Τάξη της ειδικότητας των Τεχνιτών Εργαλειομηχανών. 

Η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Υμηττού είναι μια ενδοεπιχειρησιακή Σχολή, λειτουργεί από το 1954 και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου των ΕΑΣ Υμηττού, πρώην ΠΥΡ-ΚΑΛ. Προσφέρει εξειδίκευση στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση των νέων, στην εξέλιξη της Τεχνολογίας συμβάλλει στη μεταφορά της εγχώριας τεχνογνωσίας, στην ανάπτυξη της Βιομηχανίας, την στελέχωση πολλών εταιρειών και στη μείωση της ανεργίας, έχοντας καθιερώσει την αποδοχή της πανελλαδικά. 

Στην ειδικότητα των Τεχνιτών Εργαλειομηχανών CNC, οι μαθητές εκπαιδεύονται στους τομείς του σχεδιασμού και του χειρισμού μηχανών CNC για την κοπή και χάραξη διαφόρων υλικών. Οι μηχανές CNC χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες οδηγίες που στέλνονται σε έναν εσωτερικό υπολογιστή, παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας βιομηχανικών εξαρτημάτων, με ακρίβεια και ταχύτητα, αποτελώντας βασικό εξοπλισμό για ιδιώτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, εργοστάσια και βιομηχανίες



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια