Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΑΣ Υμηττού



Στα Ε.Α.Σ Υμηττού εντοπίστηκαν  2 επιβεβαιωμένα κρούσματα συναδέλφων που έχουν προσβληθεί από τον COVID– 19.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας λόγω και των ανύπαρκτων ουσιαστικών μέτρων από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους όπου βασιλεύει το πρωτόκολλο της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Καλούμε τη διοίκηση να ενημερώσει άμεσα όλους τους εργαζόμενους για τον πραγματικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς και για τα μέτρα που έχει πάρει για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αυξημένη επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Απαιτούμε από τη διοίκηση:

  • Να τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότητα όλες οι υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Να πραγματοποιηθεί ακριβής ιχνηλάτηση όλων των επαφών, να τεθούν σε άμεση προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι , ιδιαίτερα αυτοί που ήρθαν σε επαφή με τους συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί, διασφαλίζοντας όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Να γίνει έλεγχος με μοριακό τεστ όλων των εργαζόμενων,  με ευθύνη της διοίκησης και των κρατικών δομών υγείας.
  • Απολύμανση όλων των χώρων, με επανάληψη ανά τακτά διαστήματα.

Επιπλέον καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Να στελεχώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους. Να σταματήσει επιτέλους να κλείνει τα αυτιά στα αιτήματα των συνδικάτων και των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα σε στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και σε επίταξη όλων των δομών της ιδιωτικής υγείας.

Δε θα βάλουμε τη ζωή και την υγεία μας σε κίνδυνο. Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια