Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΥΜΗΤΤΟΣ : Ένα όμορφο βίντεο για το βουνό που έδωσε το όνομα του στον δήμο μας

Discover The Crazy Mountain-Deli Dag-Hymettus HD

Ο Υμηττός είναι βουνό της Αττικής. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Υψώνεται μεταξύ του λεκανοπεδίου Αττικής και των Μεσογείων.

Έχει  συνολική έκταση 81.230 στρεμμάτων και μήκος 20 χλμ., εκτεινόμενος από την Αγία Παρασκευή και τα Γλυκά Νερά, έως τη Βούλα και τη Βάρη.

Η υψηλότερη κορυφή του λέγεται Εύζωνας με υψόμετρο  τα 1026 μέτρα.

Κοινώς ο Υμηττός ονομάζεται «Τρελλός» (ή Τρελοβούνι), όνομα που πιθανόν προέρχεται από τη γαλλική προσφώνηση très longue (πολύ μακρύς) μια άλλη άποψη είναι πως οι Τούρκοι το ονόμασαν “Ντέλη Νταγ” που σήμαινε Τρελοβούνι και οι Φράγκοι “Monte Matto” (Τρελοβούνι)  Εξ αυτού παλαιότερα τους Αθηναίους τους αποκαλούσαν τελείως παλαβούς «αφού ο Ήλιος έβγαινε απ΄ τον Τρελλό και έδυε στο Δαφνί».Ίσως όμως η ονομασία να προέρχεται από τον τρελό χορό των μελισσών που τρυγούσαν το θυμάρι και έτσι πήρε και την τελική του ονομασία ως Υμηττός!

Διακρίνεται για τη μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και Πανίδας που το καθιστούν ένα σημαντικό βιότοπο της Αττικής.

Ο Υμηττός είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000.

Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους προορισμούς των κατοίκων της πρωτεύουσας που θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση. Προσφέρεται για περιπάτους, πεζοπορίες,ποδηλασία και ημερήσιες εκδρομές!Καθώς και εξερεύνηση στα παραπάνω από 60 βάραθρα και σπήλαια!


John Pefa Cinematography

https://www.facebook.com/JohnPefaPhotography

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια