Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δήμος Δάφνης Υμηττού : 'δια περιφοράς' συνεδριάσεις … η εύκολη λύση

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Δάφνης Υμηττού για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις, η διοίκηση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού συνεχίζει να συνεδριάζει με αυτόν τον αντιδημοκρατικό τρόπο.
Στις συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών του δήμου 'συζητήθηκαν;': ο απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού Έτους, καθώς και η προμήθεια και παραχώρηση φορητών συσκευών (τάμπλετ) στα σχολεία του Δήμου.

Ακολουθούν επιστολές διαμαρτυρίας των μελών του Δ.Σ. κ. Ανδρέα Ανδρουλάκη και  Πέτρου Γελάτσορα σχετικά με τις συνεδριάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής αντίστοιχα:

Προς: Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Κοιν: Μέλη Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
ΘΕΜΑ: ‘Δια περιφοράς’ συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δάφνης-Υμηττού, Δευτέρα 04 Μαΐου 2020.
κα Πρόεδρε,
Πάνω από 2 μήνες έχουν περάσει από την τελευταία συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και επιλέξατε η επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της ‘δια περιφοράς’ συνεδρίασης, χωρίς να δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα διαλόγου. Μάλιστα το επόμενο διάστημα επίκειται η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και είναι σίγουρο ότι απαιτούνται έκτακτες ενέργειες από τον Δήμο προκειμένου να είναι ασφαλής η λειτουργία τους για παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Σε αυτή τη βουβή συνεδρίαση καλούμαστε να αποφασίσουμε:
  • για την έγκριση του απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού Έτους 2019. Ένα σοβαρό θέμα για το οποίο σίγουρα απαιτούνται διευκρινήσεις που πρέπει να δοθούν προς τα μέλη της σχολικής επιτροπής και δεν προκύπτει από την εισήγηση η αναγκαιότητα άμεσης ψήφισης του.
  • για την προμήθεια και παραχώρηση φορητών συσκευών (τάμπλετ). Μετά τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας που για λίγες ώρες μοίραζε λάπτοπ και τάμπλετ σε οικογένειες μαθητών που τα είχαν ανάγκη στη συνέχεια ανακάλεσε με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού ζητώντας από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων τον συνολικό αριθμό φορητών συσκευών που απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Χωρίς να λάβετε υπόψη τις εισηγήσεις αυτές, αποφασίσατε αυθαίρετα και με καθυστέρηση να προμηθευτείτε μέσω της σχολικής επιτροπής και να διαθέσετε 6 τάμπλετ σε κάθε σχολική μονάδα.
    Για τη συγκεκριμένη μάλιστα προμήθεια ζητήσατε προσφορές από δύο εταιρίες πληροφορικής, οι οποίες σύμφωνα με το Γ.Ε.Μη φέρεται να έχουν την ίδια ακριβώς έδρα.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τη διεύθυνση της έδρας των δύο εταιρειών και παρακαλώ η απάντησή σας να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της επιτροπής πριν τη συνεδρίαση.
Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις μόνη της ακόμα και για τα θέματα παιδείας, για τα οποία θα έπρεπε να αναζητείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
 Ζητούμε για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες όλες οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Δεν συμμετέχουμε στη ‘δια περιφοράς’ συνεδρίαση, δεν τη νομιμοποιούμε και παρακαλούμε μη μας υπολογίσετε παρόντες στη διαδικασία της απαρτίας.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού»
Ανδρουλάκης Ανδρέας
Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης- Υμηττού 
Μέλος Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Σχολικής ΕπιτροπήςΠΡΟΣ: Σκιαδοπούλου Γεωργία, Πρόεδρο Δ.Σ. 

Μποζίκη Νικόλαο, Αντιπρόεδρο Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: Διεξαγωγή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω των έκτακτων συνθηκών, Δευτέρα 04 Μαΐου 2020.

κ. Πρόεδρε,

Οι πρόσφατες αποφάσεις και οι ΠΝΠ της κυβέρνησης, δίνουν την δυνατότητα στα Δ.Σ. των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ να συνεδριάζουν, μέσω σύγχρονων εργαλείων τηλεπικοινωνίας, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και οι διαδικτυακές εφαρμογές.

Η δυνατότητα αυτή, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, σχεδόν εκμηδενίζει την φυσική απόσταση και επιτρέπει στην Δημοκρατία να λειτουργήσει, όπως τις αρμόζει. Μπορεί να πραγματοποιηθεί, έτσι, ο Δημοκρατικός διάλογος, ο έλεγχος και η διαφάνεια.

Αντίθετα, η επιλογή δια περιφοράς συνεδρίαση τόσο, του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων, εμποδίζει την Δημοκρατία να εκφραστεί και περιορίζει τις επιλογές, μόνο στην υπερψήφιση ή στην καταψήφιση των προς συζήτηση άρθρων.

Δηλώνω, ότι αρνούμαι να συμμετάσχω, σε μία εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ., μία ξεπερασμένη μέθοδο, μακρυά από τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, χωρίς την δυνατότητα διαλόγου.

Πέτρος Γελάτσορας,

Μέλος ΔΣ – Εκπρόσωπος Αντιπολίτευσης στην Σχολική Επιτροπή, Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φωτεινή»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια