Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου - Δάφνη - Υμηττός, Πόλη Φωτεινή


Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Γιώργου Δαουλάρη & Νίκου Ντίνου με τον Αντιδήμαρχο κο Λιούτα στο Γκαράζ Δήμου & με τον Δήμαρχο κο Μπινίσκο στο Δημαρχείο για ενημέρωση σχετικά με το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η ανεξάρτητη δημοτική συμμαχία πολιτών Δάφνη – Υμηττός «Πόλη Φωτεινή» ζήτησε να ενημερωθεί για το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο Δήμο μας τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Κώστα Λιούτα όσο και από τον Δήμαρχο κο Τάσο Μπινίσκο.

Η διοίκηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 ο επικεφαλής της «Πόλη Φωτεινή», κος Γιώργος Δαουλάρης μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Νίκο Ντίνο επισκέφτηκαν πρώτα τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας στο χώρο του γκαράζ των απορριματοφόρων και μερικές ώρες μετά, τον Δήμαρχο στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Δάφνης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος μάς ενημέρωσαν ότι με την ενίσχυση των 20 νέων εργαζομένων ορισμένου χρόνου που πρόσφατα εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου μας, η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει αρχίσει να μπαίνει σε μια καλή πορεία.
Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι έχουν προγραμματίσει ως διοίκηση σειρά συνδυαστικών ενεργειών, όπως ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό τόσο σε οδηγούς απορριματοφόρων, όσο και σε εργαζόμενους στο τομέα της καθαριότητας, όπως και άλλες υπό επεξεργασία ακόμα κινήσεις, που αφορούν στο γενικότερο σχεδιασμό της αποκομιδής των σκουπιδιών, στοχεύοντας στην οριστική επίλυση του σοβαρού θέματος της καθαριότητας του Δήμου μας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Γιώργος Δαουλάρης ζήτησε από τον Δήμαρχο να του εξηγήσει πώς έφτασε το σύστημα της αποκομιδής των σκουπιδιών σε αυτή την άθλια κατάσταση, αναφέροντάς του την ανάγκη να κατανοήσουμε την αιτία των ζητημάτων.
Ο Δήμαρχος, απέφυγε να δώσει απάντηση σε αυτή την ερώτηση, περιορίζοντας τη συμμετοχή του στην προηγούμενη διοίκηση αποκλειστικά στη λειτουργία του ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Ο Αντιδήμαρχος κος Λιούτας, επίσης, στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στις εγκαταστάσεις των απορριματοφόρων, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπήρξε αστοχία στο σχεδιασμό από τον προκάτοχο του αντιδήμαρχο, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ουσιαστικά μας ζητήθηκε να μην κοιτάμε το χθες, στο οποίο είχαν συμμετοχή, αλλά να επικεντρωθούμε στο τώρα και σε όσα σχεδιάζουν να γίνουν.

Όσον αφορά στο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, και σε ερώτησή μας αν η διοίκηση προτίθεται να προχωρήσει σε ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων με 2 ή 4 μικρά απορριμματοφόρα, ώστε να δύνανται να προσεγγίζουν γειτονιές με στενούς δρόμους, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια μελέτη για τέτοιου τύπου οχήματα, αλλά έχουν προγραμματίσει την αγορά επιπλέον νέων κανονικών οχημάτων, κίνηση που είχε ξεκινήσει από την διοίκηση του κου Σταυριανουδάκη.
Μας ενημέρωσαν ότι ο τομέας του οδοκαθαρισμού θα αλλάξει σύντομα, ενώ μελετούν λύσεις για το σημαντικό ζήτημα που αφορά στα κλαδιά, ογκώδη αντικείμενα και μπάζα.

Σε κάθε περίπτωση, ως δημοτική παράταξη θεωρούμε ότι το πρώτο και κύριο έργο κάθε δήμου είναι να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία ενός Δήμου και παραμένει αναπάντητο το σημαντικό ερώτημα, γιατί φτάσαμε σήμερα ως εδώ. Από το 2017, ο Δήμος μας είχε τη δυνατότητα, μέσω της κινητικότητας, να ενισχυθεί με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων στο τομέα της καθαριότητας και όχι μόνο.
Γιατί δεν το έκανε;

Δεν φτάνουν οι προεκλογικές φωτογραφίες του πρώην και νυν δημάρχου επάνω στα νέα οχήματα. Καλές οι φωτογραφίες για να γεμίσουν το φυλλάδιο των προεκλογικών υποσχέσεων, αλλά οι κάδοι και οι δρόμοι της πόλης παρέμειναν 6 μήνες μετά γεμάτοι σκουπίδια.

Είναι αδιανόητο να πληρώνουμε δημοτικά τέλη και να εισπράττουμε αυτή την τόσο χυδαία εικόνα στους δρόμους μας και στις πλατείες. Είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία η εικόνα από στοίβες σκουπιδιών στις γειτονιές του Δήμου μας. Είναι ντροπή μας να διαβάζουμε ότι η διοίκηση έφερε τον Δήμο μας στην 3η καλύτερη θέση στη χώρα σε οικονομική εικόνα, ενώ οι πολίτες βιώνουν ένα δήμο που παλεύει να αναπνεύσει ανάμεσα σε σκουπίδια και μαύρα σκοτάδια.

Το θέμα της καθαριότητας είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα ενός Δήμου.
Είναι προφανές σε όλους τους δημότες είτε ψήφισαν τη συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης είτε δεν την ψήφισαν ότι η λειτουργία της καθαριότητας του Δήμου μας, όπως και η λειτουργία της και σε άλλους τομείς, είναι στον αυτόματο πιλότο. Έχουμε τη γνώμη ότι η "νέα" διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να δει τη πραγματικότητα είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί οι υποχρεώσεις της απέναντι στη προηγούμενη αρχή δεν την αφήνουν να πορευτεί διαφορετικά, ενώ συνεχίζει να αναζητά λύσεις εντός ενός πολύ στενού περιβάλλοντος.

Με δεδομένη τη κατάσταση, η ανεξάρτητη δημοτική συμμαχία πολιτών, Δάφνη-Υμηττός «Πόλη Φωτεινή» θεωρεί ότι η ετερόκλητη συμμαχία των τριών συνδυασμών που αποτελούν τη διοίκηση της πόλης μας με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο οφείλουν να ενημερώσουν επίσημα τους δημότες πώς και γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ και παράλληλα να ζητήσουν από τους συμπολίτες, των οποίων έχουν αναλάβει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα, τουλάχιστον ένα συγγνώμη για την όλη αυτή κατάσταση είτε αφορά στα σκουπίδια είτε αφορά στο φωτισμό.

Ένα συγνώμη, που ενώ για μια ακόμη φορά κατάφεραν να κερδίσουν έστω και οριακά την επιλογή των πολιτών, «πέτυχαν» να αφήσουν μια κοινωνία να βιώσει για μία ακόμη χρονιά σκοτεινά και βρώμικα Χριστούγεννα.

Κλείνοντας, ως μέλη της αντιπολίτευσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της καθαριότητας, που παρά τις πολιτικές αστοχίες και τις ελλείψεις καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς σε μια προσπάθεια να καταφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.
Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο διάστημα που ζήσαμε με αυτές τις συνθήκες στους δρόμους μας και το νέο έτος να φωτίσει τους διοικούντες να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών τους. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη δική μας μάχη τόσο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όσο και στις γειτονιές της πόλης μας για όσα αποτελούν αυτονόητα ζητούμενα σε μια πόλη που σέβεται τους κατοίκους της.