Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


1.170.000 € για την ανάπλαση παιδικών χαρών του Δήμου Δάφνης Υμηττού

Λεφτά για να φτιαχτούν επιτέλους οι παιδικές χαρές υπάρχουν. Θέληση;

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή παιδικών χαρών µε στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους, Δήμου Δάφνης – Υμηττού», προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση 13 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Δάφνης – Υμηττού καθώς και η εναρμόνιση και πιστοποίηση της λειτουργίας τους σύμφωνα με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών.
Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν εργασίες για την ανάπλαση 5 παιδικών χαρών της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης (Πλατείας Χαραυγής, οδού Αγίας Βαρβάρας, οδών Παπαναστασίου και Ακροπόλεως, οδού Ζωοδόχου Πηγής και οδού Αλεξάνδρας) και 8 παιδικών χαρών της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού (Πλατείας Ηλία Ηλιού – Αγία Φωτεινή, Άλσους Άρη Αλεξάνδρου, οδού Καραμπάτη, οδού Κουντουριώτου 28, οδού Κουντουριώτου 36, οδών Τριπόλεως και Κασσιόπης, οδού Δερβενακίων και Άλσους Πέτρου και Παύλου). Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: αποξήλωση και απομάκρυνση των παλαιών οργάνων των παιδικών χαρών, προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων ή επισκευή των υπαρχόντων, αντικατάσταση των υπαρχουσών περιφράξεων µε νέες, επίστρωση νέων δαπέδων, τοποθέτηση εξοπλισμού (ξύλινων καθιστικών, πινακίδων σήμανσης κ.ά.), ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού.
Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού.
Για να δούμε τι θα δούμε. Γιατί μπορεί η ανάπλαση να κρίνεται ως άκρως απαραίτητη μια και παιδικές χαρές, πάρκα και πλατείες του Δήμου μας παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, η διατήρηση όμως του οποιουδήποτε έργου απαιτεί τον απαραίτητο σχεδιασμό και μέριμνα για την προστασία του.
Πηγή:
https://dafninews.wordpress.com