Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Κωνσταντινίδης: «Ο Αμύντας είναι πρότυπο σωματείο και παράδειγμα προς μίμηση»

Αν υπάρχει μία ομάδα που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του μπασκετικού κόσμου και χαίρει της εκτίμησης όλων των αντιπάλων της αυτή είναι η ομάδα του Αμύντα. Έχοντας ανελλιπώς παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες από το 1987 η ομάδα του Υμηττού έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της φερεγγυότητας και της επιμονής σε μία μπασκετική φιλοσοφία που λείπει από το ελληνικό μπάσκετ.

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα ανταγωνιστικότερα και ποιοτικότερα των τελευταίων ετών, καθώς πολλοί σπουδαίοι αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τα… «σαλόνια» της Basket League και να αγωνιστούν στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα της χώρας. Μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό τοπίο, ο Αμύντας καταφέρνει για ακόμα μία φορά να δώσει μία διαφορετική αίσθηση στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας του Υμηττού, Μάης Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ομοιογενές και μαχητικό σύνολο μίλησε στο infobasket.gr για το ξεκίνημα της ομάδας του στη φετινή Α2, τους στόχους που υπάρχουν παρά τον τραυματισμό του Κανονίδη, ενώ εξηγεί γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται περισσότερους… Αμύντες.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Αμύντα στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2
«Η μέχρι τώρα πορεία μας θα έλεγα ότι είναι ικανοποιητική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στην αρχή της χρονιάς είχαμε ένα αναπάντεχο ιατρικό συμβάν με τον Αντρέα Κανονίδη, ο οποίος θα ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού μας. Εξαιτίας κάποιων ιατρικών λαθών που έγιναν ο Αντρέας αναγκάστηκε να κάνει ένα χειρουργείο στις 15 Σεπτεμβρίου και δεν μπορούσε να μας βοηθήσει μέχρι τώρα. Τα υπόλοιπα παιδιά πάλεψαν σκληρά και κάλυψαν το κενό του όσο μπορούσαν κι έτσι έχουμε ένα ρεκόρ 6-5 που είναι καλό για αυτά τα δεδομένα».

Για το φετινό ρόστερ και πάνω σε ποια φιλοσοφία δομήθηκε
«Το ρόστερ μας ουσιαστικά είναι μία συνέχεια της περσινής χρονιάς. Πέρσι είχαμε ως στόχο να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας και το καταφέραμε άμεσα, ενώ αυτό συνδυάστηκε και με καλά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι είχαμε ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στην σύγχρονη ιστορία του Αμύντα στην Α2. Το φετινό καλοκαίρι κρατήσαμε τον κορμό που είχαμε φτιάξει και κάναμε 1-2 διορθωτικές κινήσεις. Γενικότερα θέλουμε να δώσουμε σε νέα παιδιά πιο σημαντικό και ενεργό ρόλο και να τα βοηθήσουμε να συνδυαστούν με τη παλιά φουρνιά των Ζούπα – Βαρδιάνου – Κουκουνιά. Μαθαίνοντας από αυτούς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη νέα φουρνιά αθλητών που θα σηκώσουν τον Αμύντα τα επόμενα χρόνια. Συνοψίζοντας, όμως η λογική που χτίστηκε το φετινό ρόστερ ήταν συνέχεια της περσινής χρονιάς».



Για τη διακοπή του πρωταθλήματος και πόσο μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του, ειδικά από τη στιγμή που συνέπεσε με το ρεπό.

«Εμείς ήμασταν σε ένα καλό μομέντουμ πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό όλοι είχαν διακοπές τόσο για τις γιορτές όσο και για τον κορονοϊό, οπότε θεωρώ ότι όλοι θα επηρεαστούμε εξίσου από τη διακοπή. Από την πλευρά μας ελπίζω ότι μέχρι τον Κόροιβο θα δουλέψουμε χωρίς απουσίες και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο».

Για τους στόχους του Αμύντα που έχει μετά την περσινή εξαιρετική παρουσία στην Α2
«Ο στόχος σε σχέση με πέρσι είναι να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω. Είχαμε την ατυχία με την απουσία του Κανονίδη που μας πήγε πίσω και σίγουρα θα είχε φέρει κάποιες έξτρα νίκες, όμως το πρωτάθλημα είναι μακρύ σε διάρκεια. Ευελπιστώ ότι αν έχουμε την υγεία μας θα μπορέσουμε να έχουμε μία ακόμα καλύτερη παρουσία. Σε σχέση με πέρσι, όλες οι ομάδες είναι πιο ενισχυμένες και έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Εμείς δεν αλλάξαμε πολλά στο ρόστερ μας, ο οπότε αν θέλουμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να αυξήσουμε την προσπάθεια μας».

Για το πρωτάθλημα της Α2 που έχει φέτος πολλά σπουδαία ονόματα
«Αρχικά το γεγονός ότι βλέπουμε τέτοιους παίκτες να παίζουν στην Α2 είναι σημαντικό. Δίνουν κύρος κα φυσικά ανεβάζουν πολύ την γενικότερη ποιότητα της κατηγορίες. Φέτος είδαμε κάποιες ομάδες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και επένδυσαν χρήματα κάνοντας ηχηρές μεταγραφές και δημιουργώντας εντυπωσιακά ρόστερ. Αυτές οι κινήσεις αυτομάτως τις έφεραν στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την άνοδo, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες χωρίζονται στις υπόλοιπες ταχύτητες του πρωταθλήματος. Γενικότερα το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα κι αυτό κάνει την κατηγορία άκρως ανταγωνιστική και πολύ θελκτική. Ο Αμύντας μέσα σε αυτό το τοπία συνεχίζει να πορεύεται με ένα σφιχτό μπάτζετ που είναι, όμως, 100% αληθινό. Η ομάδα το έχει πληρώσει πολλές φορές αυτό γιατί βρίσκεται να έχει αθέμιτο ανταγωνισμό από συλλόγους που υπόσχονται εν γνώση τους πολλά και στο τέλος δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο η κατηγορία να διασφαλίσει πως ό,τι υπόσχεται ένας σύλλογος θα το δίνει κιόλας. Ο Αμύντας είναι ένα πρότυπο σωματείο που ό,τι υπόσχεται το τηρεί κατά γράμμα και θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση από τους υπόλοιπους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το 1987 βρίσκεται στις Εθνικές κατηγορίες κάτι που ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει».

Πηγή: infobasket.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια