Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δάφνη: Έγραψε ιστορία με την Γκουζίνη να γίνεται πρώτη γυναίκα προπονήτρια ανδρικής ομάδας σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών!

Η Δάφνη έγινε η πρώτη ομάδα των εθνικών κατηγοριών μπάσκετ που αναθέτει τη θέση του πρώτου προπονητή σε γυναίκα, την Βασιλεία Γκουζίνη.Μια ιστορική απόφαση, που ανοίγει νέους δρόμους, πήρε η διοίκηση της Δάφνης και ο Κώστας Τζιβελέκας. Η ιστορική ομάδα, που πλέον αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, αποφάσισε να αναθέσει τη θέση του πρώτου προπονητή σε μια γυναίκα, την Βασιλεία Γκουζίνη.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τέτοια θέση σε ανδρική ομάδα σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, καθώς είχαν προηγηθεί κάποιες περιπτώσεις βοηθών, όπως της Στέλλας Καλτσίδου πέρσι στο Μαρούσι.

Η 46χρονη προπονήτρια έκανε μια αξιόλογη καριέρα ως παίκτρια μετρώντας και 64 εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα, αλλά και παρουσίες στα Ευρωμπάσκετ του 2003 και του 2005.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική δουλεύοντας ως βοηθός σε Πανιώνιο, ΦΕΑ, Αθηναϊκό, Παναθηναϊκό και Μαρούσι. Είναι σύζυγος του προπονητή του Αμαρουσίου, Στέλιου Σκαραφίγκα, με τον οποίο έχει επίσης συνεργαστεί σε πάγκους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια