Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Τηλεκπαίδευση χωρίς εξοπλισμό: Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού

 


Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού:
Τηλεκπαίδευση χωρίς εξοπλισμό! Ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στα 6 και 7 τάμπλετ που προμήθευσε τον Μάιο ο Δήμος κάθε σχολείο για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης. Δηλαδή, για κάτι παραπάνω από 5.000 μαθητές που φοιτούν στον Δήμο μας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για τους εκπαιδευτικούς αυτών, που πολλοί έχουν και παιδιά σε σχολεία, μοιράστηκαν, και αν, κάτι παρακάτω από 150 τάμπλετ.
Οι 5.000+ μαθητές μοιράστηκαν 150- τάμπλετ! Αυτά, μαζί με τα άλλα 90.000 τάμπλετ που όλο ακούμε από την Υπουργό Παιδείας ότι έρχονται και όλο δεν έρχονται, "ρίχτηκαν" στη μάχη της υποστήριξης της τηλεκπαίδευσης, που όλοι ξέραμε ότι έρχεται και αυτή όντως ήρθε!
Ας μην κοροϊδευόμαστε! Μόνοι τους οι γονείς και σε αυτή τη μάχη, επιβεβαιώνοντας την κυνική ομολογία του Δημάρχου ότι οι Σύλλογοι Γονέων ανέκαθεν αγόραζαν υλικά και βοηθούσαν τα σχολεία, όπως απάντησε σε δημοτικό σύμβουλο που ανέφερε ότι σύλλογοι καλύπτουν τις ελλείψεις των σχολείων σε αντισηπτικά κ.ά.
Ο Δήμαρχος είπε, επίσης, ότι ο δήμος έλαβε έκτακτη επιχορήγηση για τον covid19 λίγο παραπάνω από 281.000€, απ’ τα οποία έχουν μείνει περίπου 20.000€.
Επειδή για εμάς αποτελεί εμπαιγμό των μαθητών και των οικογενειών τους η στάση της Δημοτικής Αρχής και δεν υπάρχει, πλέον, η δικαιολογία του αιφνιδιασμού απ’ την πανδημία, ζητάμε:
1. Να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι ανάγκες σε εξοπλισμό μαθητών και εκπαιδευτικών
2. Να αποκτήσουν οπτική ίνα ΟΛΑ τα σχολεία
3. Να μας δοθεί η αλληλογραφία με την οποία ο Δήμος ΘΑ διεκδικούσε την κατάτμηση των τμημάτων σε μικρότερα
4. Να δρομολογηθούν ΔΩΡΕΑΝ τεστ για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού
5. Να γίνει ΠΡΟΣΛΗΨΗ προσωπικού καθαριότητας και όχι να στέλνουν το ίδιο άτομο Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στο ένα σχολείο και Τρίτη, Πέμπτη στο άλλο.
6. Να υπάρξει μέριμνα, ΟΝΤΩΣ και όχι στα λόγια, για συχνό ανεφοδιασμό των σχολείων με καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής.
Τέλος, καλούμε τον Δήμαρχο να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει τους Συλλόγους Γονέων. Δεν είμαστε οι βαστάζοι σας, κύριε Δήμαρχε, για να μπαλώνουμε τις τρύπες σας και να μας απευθύνετε χαιρετισμούς στις δικές μας εκδηλώσεις! Οι Σύλλογοι Γονέων διεκδικούν ένα σχολείο, όπως θα έπρεπε εσείς και οι συναποφασίζοντές σας να φροντίζετε να είναι. Αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή μας! Και αν καλύπτουμε, ενίοτε, την ανεπάρκειά σας, είναι γιατί εμείς "πονάμε" τα σχολεία μας. Σταματήστε να φέρεστε ως κακομαθημένο παιδί, που άλλοι θα κάνουν την εργασία του, και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Αλήθεια, πώς κοιμάστε ήσυχος, όταν παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημά τους, έστω μέσω μιας οθόνης, μαζί με τους συμμαθητές τους, ενώ μπορούσατε και έπρεπε να έχετε πράξει αλλιώς;
25/11/2020
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Όλγα Χριστινάκη
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Δημητροπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια