Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιους θα στηρίξουν Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ στον δήμο Δάφνης-Υμηττού;


Δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει ακόμα το τοπίο όσον αφορά το ποιους υποψήφιους δημάρχους Δάφνης-Υμηττού θα στηρίξουν τα κόμματα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στη ΝΔ σύμφωνα με επιβεβαιωμένο δημοσίευμα του Πρώτου θέματος θα στηριχθεί και πάλι ο Τάσος Μπινίσκος, ο οποίος έχει τη στήριξη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και πρώην δημάρχου Δάφνης Υμηττού κου Μιχάλη Σταυριανουδάκη.
Από τη ΝΔ διεκδικεί τον δήμο και ο κος Νίκος Τσιλίφης, επί 17 χρόνια έμμισθος αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στις διοικήσεις Μπινίσκου και Σταυριανουδάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας και των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή προέδρου, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη εάν θα στηριχθούν ή όχι οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού (επικεφαλής Όλγα Χριστινάκη), η δημοτική παράταξη που παραδοσιακά στην πόλη μας στηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κα Όλγα Χριστινάκη θα είναι για 2η φορά υποψήφια τον δήμο με τους Πολίτες σε Κίνηση, ανεξάρτητα με τη στήριξη ή όχι κάποιου κόμματος, αφού στηρίζεται στην επιρροή της σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα λόγω και της θέσης της ως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού.
Το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε πριν τις εθνικές εκλογές και η κα Σοφία Λύκου, η οποία βέβαια το τελευταίο διάστημα δηλώνει ανεξάρτητη.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πιο μπερδεμένα τα πράγματα, αφού ο υποψήφιος δήμαρχος που είχε στηριχθεί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικής εκλογές του 2019 κος Δημήτρης Γιαννακούρας, στις επόμενες εκλογές θα κατέβει μαζί με τον προερχόμενο από την ΝΔ κο Νικόλαο Τσιλίφη και είναι δύσκολο να στηριχθεί ξανά. 
Ούτε όμως και ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, κος Δαουλάρης Γεώργιος, αν και στενός συνεργάτης του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κου Γερουλάνου δεν έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κόμματός του.
Άλλωστε, με ανακοίνωση του το τοπικό ΠΑΣΟΚ Δάφνης-Υμηττού τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής τη στήριξή του σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο σε Δάφνη-Υμηττό.

Στο ΚΚΕ ανακοινώθηκε μέσω ανάρτησης των ΚΟ Δάφνης - Υμηττού ότι η λαϊκή συσπείρωση δεν θα κατέβει στις ερχόμενες εκλογές ξανά με τη  Ναυσικά Τόλια – Κηπουρού, αλλά με νέο επικεφαλής τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

Από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστερά την κάθοδο για ακόμη μια φορά στις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε και η ΜΑΡΙΔΑ και πάλι με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη.  

Το συγκεκριμένο άρθρο θα ενημερωθεί σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.Υποψήφιοι Δάφνη Υμηττός - Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη