Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δήμος Δάφνης-Υμηττού: Πώς διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο

Λιγότερος από ένας χρόνος απομένει για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες και πάμε να δούμε πώς έχει το προεκλογικό σκηνικό στην πόλη μας.

Ο νυν Δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος, έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο ξανά για να ολοκληρώσει το έργο του(2019 29,55%). Φαίνεται να έχει κλείσει όλους τους αντιδημάρχους από τις υπόλοιπες παρατάξεις που συνεργάστηκαν μαζί του, Αναστασόπουλο (ΝΔ) και Γιαννακούρα (ΠΑΣΟΚ). 

Εφημερίδα Παρασκήνιο: 10/12/2022

Με αυτά τα δεδομένα, η στήριξη του πρώην δημάρχου κου Σταυριανουδάκη και της επίσημης ΝΔ, πρέπει να θεωρείται σίγουρη.   

Αναστάσιος Μπινίσκος - Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δαουλάρης, έχει δηλώσει την κάθοδο του στις εκλογές για 5η φορά.(1998 13%, 2002 16%, 2006 28%, 2019 15,43%). Ο κύριος Δαουλάρης που αυτήν την περίοδο είναι Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Παύλου Γερουλάνου, ευελπιστεί στη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος Δαουλάρης - Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή

Η Όλγα Χριστινάκη, πρόεδρος της Ένωσης γονέων Δάφνης-Υμηττού έχει δηλώσει ότι θα είναι για 2η φορά υποψήφια Δήμαρχος. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019 είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έμεινε έξω από τον 2ο γύρο για 10 σταυρούς (2019 15,36%).

Όλγα Χριστινάκη - Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού

Ο Δημήτρης Γιαννακούρας ο οποίος το 2019 στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (2019 10,57%), μετά τις Δημοτικές εκλογές προχώρησε σε σύμπραξη με τον νυν Δήμαρχο και έκτοτε είναι Αντιδήμαρχος. Αναμένεται ποια θα είναι η στάση του, αν δηλαδή θα δημιουργήσει νέα παράταξη, αν θα συμπορευθεί με τον νυν Δήμαρχο ή αν θα προσχωρήσει σε νέα αυτόνομη κάθοδο.

Δημήτρης Γιαννακούρας - Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

Η Τόλια Κηπουρού φαίνεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφια με τη στήριξη του ΚΚΕ (2019 8,63%).

O Γιώργος Μητροβγένης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) (2019 4,41%) σκέφτεται την κοινή κάθοδο με τη Δέσποινα Λαγδά (ΛΑΕ) (2019 1,75%), αφού έχει δυσκολέψει η είσοδος των μικρών παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια με τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο ανεξαρτητοποιημένος από την παράταξη του κου Δαουλάρη Νεοδημοκράτης και πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος κος Μπουρνελές Νίκος δήλωσε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τη στήριξή του στον επίσης γιατρό νυν αντιδήμαρχο Τσιλίφη Νίκο σε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για δήμαρχος. Ο κος Τσιλίφης(2019 έως και σήμερα, Αντιδήμαρχος Ανθρώπινου Δυναμικού – Μισθοδοσίας − Ασφάλισης,ΚΕΠ) είναι από τα βασικά στελέχη της διοίκησης Σταυριανουδάκη, που παρέμειναν και στη διοίκηση Μπινίσκου, όμως το τελευταίο διάστημα είναι σε διαβουλεύσεις,  κυρίως με άλλα στελέχη της διοίκησης Μπινίσκου για τη δημιουργία νέου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον ίδιο.

Ο επίσης ανεξάρτητος και πρώην Δήμαρχος Υμηττού κος Δημήτρης Αργιανάς συνεργάστηκε στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές με τον κο Δημήτρη Γιαννακούρα. Μόλις όμως αυτός προχώρησε σε σύμπραξη με τον νυν Δήμαρχο, ο κ. Αργιανάς ανεξαρτητοποιήθηκε. Ο κύριο Δαουλάρης ευελπιστεί στη στήριξή του, όμως δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια σχετική επίσημη τοποθέτηση.

Την υποψήφια της για το δημαρχιακό θώκο προωθεί ανεπίσημα το τελευταίο διάστημα και η κυρία Σοφία Λύκου, προερχόμενη από το χώρο της αριστεράς. Η κ.Λύκου ξανακατέβηκε υποψήφια δήμαρχος Δάφνης το 2002 συγκεντρώνοντας ποσοστό 14%, ενώ διατέλεσε και αντιδήμαρχος επί θητείας του δημάρχου Σαραντόπουλου.

Τέλος, η ατζέντα των εκλογών θα έχει έντονο το άρωμα της ΠΥΡΚΑΛ και της εξαγγελίας της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Κυβερνητικού πάρκου 9 Υπουργείων και 4 ανεξάρτητων Αρχών. Είναι σημαντικό σε αυτό ποια θα είναι η στάση των Δημοτικών παρατάξεων καθώς αλλάζει η περιοχή και ο Δήμος δραστικά.

Τοπική οργάνωση ΝΔ Δάφνης-Υμηττού

Πηγή: airetos.gr, Εφημερίδα Παρασκήνιο,Αυτοδιοικητικά νέα Αττικής, Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 2019 Δάφνη-Υμηττός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.